Élet-Stílus

NB I: elhalasztották a hétvégi fordulót

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága csütörtöki rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy elhalasztja az NB I 17., hétvégi fordulóját.

Az MLSZ honlapja szerint az új játéknap 2011. február 26-a. Arról is határozott a testület, hogy a Magyar Kupa utolsó idei mérkőzései szintén elmaradnak.

“A bizottság tudomásul vette a tulajdonosi testület tájékoztatását. Eszerint az NB I-es sportszervezetek vezetői játékra alkalmatlannak ítélik a pályák minőségét. Egyeztettem a módosításról az érintett televíziós társaságokkal is, ezek után a bizottság úgy határozott, hogy elhalasztja az NB I 17. fordulóját” – mondta Studniczky Ferenc, az MLSZ versenybizottságának elnöke.

Az élvonalbeli bajnokság jövő év február 26-i kezdése azt jelenti, hogy nem változott a tavaszi rajt korábban kitűzött időpontja.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének jövő hétre kiírt visszavágóit ugyancsak tavaszra halasztotta a bizottság, az új játéknap február 16-a. A Ligakupa idei mérkőzéseiről a bizottság később, a televíziós társaságokkal történő egyeztetést követően határoz.

Az MLSZ a korábbi gyakorlattal ellentétben két tavaszi fordulót előrehozott decemberre, mert ekkor általában az időjárási körülmények megfelelőek a játékhoz, míg februárban ritkábban. Azonban a mostani döntés révén csak az egyik kört tudták lebonyolítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik