Élet-Stílus

Inter-Cassano: közel a megegyezés

admin
admin

2010. 11. 30. 09:34

Az Inter már decemberben megállapodhat Cassanóval: az elmúlt idényben szinte mindent vivő lombardok a támadóegységüket szeretnék erősíteni.

A tekintélyes La Repubblica úgy értesült, a milánóiak 2013-ig érvényes szerződéssel kínálják meg a Genovában kegyvesztetté vált válogatott futballistát, aki idényenként négymillió eurót vághatna zsebre.

A Sampdoria körüli hisztit is kirobbantó napilap szerint december 3-án pont kerülhet a genovai klub és a játékos közötti ügy végére. Az eset dióhéjban: a játékos nem volt hajlandó megjelenni egy, a klub által szervezett rendezvényen, s az őt hiányzása miatt kérdőre vonó Riccardo Garrone elnököt elküldte melegebb éghajlatra. Az idős elnök megsértődött az őt – többek között – „vén hülyének” is minősítő játékos hasonlatai miatt, s kerek-perec átadólistára tette a kezelhetetlen zsenit.

A Sampdoria jelezte a liga (Lega Calcio) fegyelmi bizottságának, hogy azonnali hatállyal szeretné felbontani a futballista szerződését, emellett felfüggesztette Cassano játékjogát. A genovai egyesület a bejelentést követően sajtócsendet hirdetett, s a liga döntésére várt – a futballistát azonban már edzeni sem engedték a csapat bogliascói főhadiszállásán.

A válogatott támadó mellett tüntettek a Samp szurkolói, a játékostársak és a szakvezető is próbálta jobb belátásra bírni a vezetőséget: mindhiába. A futballista így szabadon igazolhatóvá válik, s a sajtóban elmondta: tulajdonképpen nem is érdekli, hol folytatja, a lényeg az, hogy minél közelebb futballozhasson Genovában maradó feleségéhez.

Massimo Moratti egy interjúban ugyan cáfolta, hogy hivatalosan is megállapodtak volna a labdarúgóval, ám nem zárkózott el az ügylettől.
„Cassano nyilvánvalóan kiváló játékos” – fogalmazott az elnök a Tuttomercatowebnek. „Én is az újságokban olvastam, hogy megállapodtam vele. Ott még nem tartunk.”

Tény ugyanakkor, hogy a „frigy” mindkét félnek hasznára lehet. Egyrészt Cassano akár állandó lehetőséget is kiharcolhat magának a fekete-kékeknél (a képességei alapján ez valószínűsíthető, de Cassano esetében nemcsak a képességek döntenek), s így a válogatottban is biztosíthatja a helyét. Az Inter ugyanakkor rá van kényszerülve némi „vérfrissítésre”, hisz a tavaszi menetelés letéteményesei közül Goran Pandev, Diego Milito és bizonyos mértékben Wesley Sneijder formája is visszaesett, míg Cassano valósággal szárnyalt ősszel, hét meccsen négy gólt jegyzett.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.