Élet-Stílus

Inter-Cassano: közel a megegyezés

Az Inter már decemberben megállapodhat Cassanóval: az elmúlt idényben szinte mindent vivő lombardok a támadóegységüket szeretnék erősíteni.

A tekintélyes La Repubblica úgy értesült, a milánóiak 2013-ig érvényes szerződéssel kínálják meg a Genovában kegyvesztetté vált válogatott futballistát, aki idényenként négymillió eurót vághatna zsebre.

A Sampdoria körüli hisztit is kirobbantó napilap szerint december 3-án pont kerülhet a genovai klub és a játékos közötti ügy végére. Az eset dióhéjban: a játékos nem volt hajlandó megjelenni egy, a klub által szervezett rendezvényen, s az őt hiányzása miatt kérdőre vonó Riccardo Garrone elnököt elküldte melegebb éghajlatra. Az idős elnök megsértődött az őt – többek között – „vén hülyének” is minősítő játékos hasonlatai miatt, s kerek-perec átadólistára tette a kezelhetetlen zsenit.

A Sampdoria jelezte a liga (Lega Calcio) fegyelmi bizottságának, hogy azonnali hatállyal szeretné felbontani a futballista szerződését, emellett felfüggesztette Cassano játékjogát. A genovai egyesület a bejelentést követően sajtócsendet hirdetett, s a liga döntésére várt – a futballistát azonban már edzeni sem engedték a csapat bogliascói főhadiszállásán.

A válogatott támadó mellett tüntettek a Samp szurkolói, a játékostársak és a szakvezető is próbálta jobb belátásra bírni a vezetőséget: mindhiába. A futballista így szabadon igazolhatóvá válik, s a sajtóban elmondta: tulajdonképpen nem is érdekli, hol folytatja, a lényeg az, hogy minél közelebb futballozhasson Genovában maradó feleségéhez.

Massimo Moratti egy interjúban ugyan cáfolta, hogy hivatalosan is megállapodtak volna a labdarúgóval, ám nem zárkózott el az ügylettől.
„Cassano nyilvánvalóan kiváló játékos” – fogalmazott az elnök a Tuttomercatowebnek. „Én is az újságokban olvastam, hogy megállapodtam vele. Ott még nem tartunk.”

Tény ugyanakkor, hogy a „frigy” mindkét félnek hasznára lehet. Egyrészt Cassano akár állandó lehetőséget is kiharcolhat magának a fekete-kékeknél (a képességei alapján ez valószínűsíthető, de Cassano esetében nemcsak a képességek döntenek), s így a válogatottban is biztosíthatja a helyét. Az Inter ugyanakkor rá van kényszerülve némi „vérfrissítésre”, hisz a tavaszi menetelés letéteményesei közül Goran Pandev, Diego Milito és bizonyos mértékben Wesley Sneijder formája is visszaesett, míg Cassano valósággal szárnyalt ősszel, hét meccsen négy gólt jegyzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik