Élet-Stílus

Guardiola hibátlan, Mourinho legnagyobb veresége

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője továbbra is százszázalékos mérleggel bír az ősi rivális Real Madrid ellen azt követően, hogy a katalánok hétfőn este 5-0-ra kiütötték a fővárosi alakulatot.

A 39 éves szakember 2008 nyarán vette át az együttes irányítását, azóta ez volt az ötödik El Clásicója. Érdekesség, hogy Guardiola volt az eddigi egyetlen Barca-tréner, aki
négy egymást követő “klasszikuson” győzelemre vezette csapatát, a hétfői
sikerrel ezt tovább javította.

Az általa vezetett Barcelona ráadásul ezen az öt találkozón összesen 16-szor volt eredményes, ez pedig félelmetes, 3,2-es gólátlagot jelent. A hétfőit megelőzően utoljára 1994-ben tudott hazai környezetben ilyen nagyarányú diadalt aratni a gránátvörös-kék csapat, akkor a Johan Cruyff vezérelte gárda a brazil Romário mesterhármasának is köszönhetően nyert 5-0-ra.

Guardiola vezetésével a Barca ugyanakkor nem először “szórta meg” a Realt, ugyanis 2009 májusában 6-2-re győzött vendégként. José Mourinho vezetésével először szenvedett vereséget a Real, a királyi gárda még az elmúlt szezonban, éppen a Barcelonától kapott ki utoljára (0-2 a Bérnabeu Stadionban április 10-én), s hétfő estig 26 mérkőzést játszott le veretlenül a gárda.

Mourinho karrierjének legnagyobb arányú vereségét szenvedte el, korábban soha nem volt három gólosnál nagyobb a fiaskó. A portugál mester a Porto, a Chelsea és az Inter kispadján, valamint a Realnál eltöltött időszakban összesen 464 mérkőzésen “meccselt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik