Élet-Stílus

Hajrágóllal kaptak ki Vadóczék – videó

Egy 92. percben kapott góllal maradt alul az Osasuna az Athletic Bilbao vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.

A végére tartogatta a „csattanót” az Athletic Bilbao az Osasuna elleni bajnokiján, vasárnap este. A pamplonai együttes magyar labdarúgója, Vadócz Krisztián a 89. percben állt be csereként, és akkor még 0-0 virított az eredményjelzőn. Nem sokáig…

A 92. percben Gurpegi döntött a három pont sorsáról, miután egy baloldali szögletnél a rövid sarok felé mozogva közelről a hálóba csúsztatta a labdát.

Athletic Bilbao-Osasuna 1-0

A Valencia hazai pályán Soldado góljaival 2-1-re győzte le a vendég Almeírát, ezzel őrzi ötödik helyét a tabellán. A török Bursaspor elleni, hétközi BL-meccsen is duplázó, a bajnokságban négygólos csatár előbb három védő gyűrűjében lőtt a jobb alsó sarokba, majd egy formás támadás végén, Mata sarokpassza után helyezett a hálóba, és ezzel elrontotta Jose Luis Oltra bemutatkozását. Az Almería új edzője legfeljebb annak örülhet, hogy csapata kevéssel a lefújás előtt Ulloa révén legalább a becsületgólt megszerezte.

Valencia-Almería 2-1

A Real Mallorca ismét lendületbe jött, a Sevilla után a Málagát is legyőzte (a második félidő elején öt perc alatt szerzett két góljával döntötte el a vasárnapi meccset), ezzel feljött a Valencia mögé, a hatodik helyre kapaszkodott fel a Primera División tabelláján.

„A bajnokság ezen szakaszában az a legfontosabb, hogy már 21 pontunk van, és ez megnyugtat bennünket, hiszen mégiscsak könnyebb úgy futballozni, hogy messze vagyunk a kiesőjelöltektől” – magyarázta Michael Laudrup, a Mallorca vezetőedzője.

Primera División, 13. forduló:
Valencia-Almería 2-1 (1-0)
Gól: Soldado (26., 63.), ill. Ulloa (90.)

Athletic Bilbao-Osasuna 1-0 (0-0)
Gól: Gurpegi (92.)

Herculés-Levante 3-1 (1-1)
Gól: Valdez (39., 67.), Trezeguet (62.), ill. Suarez (40.)

Real Mallorca-Málaga 2-0 (0-0)
Gól: Webó (50.), Castro (55.)

Racing Santander-Deportivo La Coruna 1-0 (0-0)
Gól: Rosenberg (84.)

Sporting Gijón-Real Sociedad 1-3 (1-2)
Gól: Arnolin (2.), illetve Prieto (18.), Zurutuza (45.), Aranburu (92.)

Szombati eredmények:
Atlético Madrid-Espanyol 2-3
Real Zaragoza-Villarreal 0-3
Sevilla-Getafe 1-3

Hétfő:
Barcelona-Real Madrid, 21:00 (FN – élő)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 32 pont
2. Barcelona 31
3. Villarreal 27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik