Élet-Stílus

Katalán hatalomátvétel Londonban?

A Barcelona szakvezetője, Josep Guardiola lehet Carlo Ancelotti utódja, amennyiben a Chelsea olasz edzője távozna az idény végén.

A Chelsea részéről egyre több elismerő nyilatkozattal illetik a katalánokat felkészítő Pep Guardiolát. A londoniak „udvarlása” nem véletlen: az angol sajtó úgy tudja, őt szemelték ki Ancelotti utódjául.

Az olasz szakember állítólag megsértődött azon, hogy a klub vezetése a „feje fölött átnyúlva” menesztette a segédedző Ray Wilkinst. A viszony megromlása, illetve az angol bajnok által az elmúlt időben produkált eredmények miatt egyre többször merült fel, hogy az olasz esetleg feláll a Stamford Bridge kispadjáról.

A The Sunday Telegraph úgy értesült, a közelmúltban lemondott Frank Arnesen sportigazgató – aki csak az idény végén távozik – helyére nagy valószínűséggel a barcelonai „kollégát”, Txiki Begiristaint alkalmazzák a nyugat-londoniak. Az egykori Barca-játékos már fel is vette a kapcsolatot az angolokkal, ám annak ellenére, hogy érdekli a dolog, feltételül szabta ki, hogy Guardiolával együtt dolgozhasson.

A lap tudni véli, hogy Ancelotti maga fogja felajánlani lemondását, még mielőtt felállítanák a helyéről, persze egy jó bajnoki szezonzárás nyilván annullálná a váltást a londoniaknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik