Élet-Stílus

Növelte előnyét a Videoton

A bajnoki címre hajtó Videotonnak az első gól megszerzéséig, az 59. percig volt nehéz a vendég Siófok elleni mérkőzés. A listavezető 2-0-ra győzött, és ezzel hét pontra növelte előnyét.

A listavezető Videoton szűk órán át eredménytelenül birkózott a szervezetten és jól védekező Siófokkal, Nikolics oldalhálóban elhalt lövésén kívül helyzete sem igen akadt az első félidőben, a szünet után azonban három perc alatt eldöntötte a pontok sorsát.

Az 59. percben Sándor fejelt a felsőléc segítségével a kapuba, majd kisvártatva Nikolics is betalált, André Alves átadása után biztos lábbal értékesítette a ziccerét, végleg megtörve ezzel a vendég Balaton-partiak ellenállását. A folytatásban már könnyedén kerültek helyzetbe a hazaiak, szinte egykapuztak, de az eredmény már nem változott.

A Videoton a Honvéd elleni botlása után egy döntetlent mellett a harmadik győzelmét aratta a bajnokságban, és ezzel növelte az előnyét, már hét ponttal vezet a második Zalaegerszeg előtt, amely szombaton vereséget szenvedett a Kaposvár vendégeként.

A ZTE az első támadásából megszerezte a vezetést, ám Oláh és Perics révén gyorsan fordítottak a hazaiak. Perics előbb gólpasszt adott Oláhnak, akinek a kihagyott büntetője után, a kipattanót hálóba helyezve a 13. percben beállította a 2-1-es végeredményt.

Az előző fordulóban, a Debrecent megtréfáló, 3-0-ra legyőző Haladás a sereghajtó Szolnoknak is három gólt rúgott, egyet ugyan kapott, ezzel együtt Aczél Zoltán irányításával hazai pályán hibátlan, a negyedik meccsét nyerte meg Szombathelyen.

A Kecskemét – amely szintén edzőt váltott menet közben, Urbányi Istvánt Tomiszlav Szivics váltotta – is elkapta a fonalat, az MTK 3-0-ás legyőzésével zsinórban ötödik sikerét aratta (négyszer az bajnokságban, egyszer a kupában nyert). A KTE-MTK meccs érdekessége, hogy a pálya rossz állapota miatt keddre elhalasztott Paks-Ferencváros mérkőzésre kijelölt Bede Ferenc fújta a sípot, ezzel elbúcsúzott az aktív játékvezetéstől.

Monicomp Liga, 16. forduló:
Videoton FC-BFC Siófok 2-0 (0-0)
Gól: Sándor (59.), Nikolics (62.)

KTE-Ereco-MTK 3-0 (3-0)
Gól: Tököli (13., 30.), Szavics (16., 11-esből)

Szombathelyi Haladás-Szolnoki MÁV FC 3-1 (0-0)
Gól: Oross (56.), Nagy G. (61.), Kenesei (80.), ill. Remili (58.)

Kaposvári Rákóczi-ZTE FC 2-1 (2-1)
Gól: Oláh (11.), Perics (13.), ill. Simon A. (1.)

Paks-Ferencváros – keddre halasztva

Vasárnap:
Győri ETO FC-Újpest FC, 17:30

Pénteken játszották:
Lombard Pápa – DVSC-TEVA 1-1
Budapest Honvéd-Vasas 0-0

Az élcsoport:
1. Videoton 36 pont
2. ZTE FC 29 (30-23)
3. Kaposvár 29 (26-20)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik