Élet-Stílus

Nesta elhagyja a Milant

A világbajnok hátvéd az idény végén nem hosszabbítja meg szerződését a Milannal – a játékostársak szerint. Azt még nem tudni, hogy a középső védő visszavonul-e, avagy máshol folytatja karrierjét.

Alessandro Nesta a 2010-11-es szezon végén elhagyja a Milant, állítja Thiago Silva, a lombard klub brazil légiósa, egyben Nesta védőtársa. Az elegáns játékstílusáról is híres Nesta szerződése június 30-án lejár a vörös-feketéknél, s a futballista jelezte, hogy még egy idénynek nem szeretne nekivágni.

A Lazióban nevelkedett Nesta 2002-ben csatlakozott a Milanhoz, ahol két BL-győzelmet (2003, 2007), egy bajnoki címet (2004) és egy olasz kupát (2003) nyert. Emellett milánóiként az év legjobb védőjének választották (2003 – Rómában korábban három alkalommal 2000 és 2002 között vitte el a díjat), s 2003-ban a kitüntetést az UEFA voksolásán is elnyerte.

„Nagyon sajnálom, de úgy tudom, ez az utolsó éve Milánóban” – fogalmazott Silva a Sky Italiának. „El nem tudom mondani, mennyire sokkolt a hír.”

A dél-amerikai a maga részéről tovább tervez, a célja nem más, mint beérni Paolo Maldini „szolgálati csúcsát”, azaz minél tovább játszani az olasz csapat védelmében.
„Legalább negyvenéves koromig szeretnék a Milan játékosa lenni, akárcsak Paolo” – fogalmazott a védő.

A Milan táborában – a Nestát érintő hírek ellenére – optimista a hangulat, hisz Milanellóban élvezik, hogy „magaslati levegőt” szippanthatnak. A csapat egyre nagyobb előnnyel vezeti a Serie A-t, a második helyezett Lazio hátránya három pont, viszont a városi rivális, egyben címvédő Inter már kilenc egységre van az Allegri-legénységtől.

„Innentől lesz nehéz a dolgunk. Eddig surranópályán voltunk, mostantól viszont mindenki százszázalékot ad majd ki ellenünk, hisz mi vagyunk a listavezetők” – komorodott a rend kedvéért a Milan honlapján jósoló Gennaro Gattuso.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik