Élet-Stílus

Nem halaszthat az FTC hokicsapata

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) nem járult hozzá, hogy az FTC-Orangeways betegségekre és sérülésekre hivatkozva elhalassza a pénteki bukaresti, és a vasárnapi brassói MOL Liga-mérkőzését.

A zöld-fehérek szerdán arra kérték a ligát, illetve az MJSZ-t, hogy a sérülések és betegségek miatt ne kelljen most elutazniuk a romániai túrára.

Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára az MTI-nek elmondta: egyszerűen nincs olyan időpont, amely valamennyi érintettnek megfelelne a pótlásra, mivel az alapszakasz december 10-én végetér.

Az FTC-nek elvileg még ma útra kell kelnie, hogy busszal odaérjen időben Bukarestbe.
“Amennyiben nincs elég hadra fogható, akkor junior vagy ifjúsági játékossal játsszák le a két meccset” – jegyezte meg Kovács.

Amennyiben az FTC két találkozón nem áll ki, kizárják a MOL Ligából, és a le nem játszott meccsek után 2000 eurós bírságot fizet. Elképzelhető, hogy – az idő szorításában – a Fradi csak Brassóba utazik el, így a bukaresti találkozó 3 pontját 5-0-val a helyi gárda kapja, a magyar klub pedig 2000 eurós bírságot ró le.

A klubvezetőség szerdán arról is döntött, hogy az eddigi rossz teljesítmény miatt több hokisnak is félpénzt ad az idény hátralévő részére. Aki ezt nem fogadja el, szabadon távozhat, így aztán nem csak a sérülések és a betegségek, hanem a távozások is csökkenthetik a keret létszámát.

Az MTI értesülése szerint négyen nem fogadták el szerződésük módosítását, ők elmennek, a többiek még további gondolkodási időt kértek. A csapatnál ebben az idényben már kétszer volt edzőváltás, legutóbb az utánpótlásban dolgozó, 24 esztendős Fekti Bálint irányította a kilenccsapatos mezőny hatodik helyén álló együttest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik