Élet-Stílus

Trükközött a Real a kiállításokkal?

Az európai szövetség (UEFA) illetékeseit is érdekli a Real Madrid-játékosok „gyanús" kiállításának körülményei. Kitervelték az egészet?

Úgy tűnik, hogy szándékosan „szedte össze” második sárga lapját, majd jutott a kiállítás sorsára Xabi Alonso és Sergio Ramos, a Real Madrid középpályása és védője az Ajax elleni, 4-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-meccs legvégén – a 87. és a 90. percben.

A feltételezések szerint José Mourinho vezetőedző a kispadról Jerzy Dudek tartalékkapussal üzent Iker Casillasnak, aki aztán továbbadta az utasítást, a kiállítás kiprovokálását. Felvételek tanúskodnak arról, hogy a tréner Dudekkel diskurált, majd a lengyel kapus Casillassal beszélt, utóbbi pedig Ramos fülébe súgott valamit…

Hogy ennek az egész cirkusznak mi értelme volt?

Nos, nem mindegy, hogy a két játékos Auxerre elleni, tét nélküli csoportmérkőzésről, vagy a nyolcaddöntő első mérkőzésről hiányzik-e eltiltása miatt. Ügyes. Nagyon ügyes.

Az UEFA azonban kiszimatolta a trükköt – ha tényleg arról van szó -, igaz, ez nem volt nehéz, hiszen az európai sportsajtó csütörtökön bő terjedelemben cikkezik erről.

Az európai szövetség pedig vizsgálódik az ügyben, első lépésben bekérte a játékvezetői jegyzőkönyvet. Ramos szerint teljesen feleslegesen, a vb- és Eb-győztes védő tagad, állítása szerint nem „direkt” állíttatta ki magát Xabi Alonsóval együtt, bár arról nem beszélt, piros lapja után miért fogott kezet elégedetten Craig Thomson játékvezetővel.

„Sok játékossal beszélek a mérkőzések alatt, nem csak Ramosszal és Alonsóval. Egyesek történeteket gyártanak, ahelyett, hogy arról írnának, hogy milyen jól játszottunk a kedd esti meccsen” – mondta José Mourinho, a biztos csoportelső Real Madrid vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik