Élet-Stílus

Nem ad el ingatlanokat a főváros

Nincs szükség újabb Balettintézet-torzókra, így egyelőre nem kerülnek a fővárosi közgyűlés elé lényegesebb ingatlaneladási tranzakciók - mondta a Napi Gazdaságnak Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes.

A lap arról érdeklődött, mi lesz az év elején elkülönített, mintegy 10 milliárd forint értékű vagyonelemmel, illetve mi a stratégia a Budapest Fővárosi Vagyonkezelő Központ (BFVK) vezetőváltása után a magánosításban.

A főpolgármester-helyettes a lapnak elmondta: az ingatlanvagyon elemeit áttekinthetetlenül szétaprózták, különböző cégek, intézmények, ügyosztályok és vállalatok labirintusába kerültek, és onnan ötletszerűen, vagy talán érdekszerűen mozgatva privatizálták.

A BFVK új vezetőit azzal bízták meg, hogy három hónap alatt hozzanak létre egy “center of excellence” (kiemelt központi) szervezetet a modern ingatlanportfólió-gazdálkodás elvei szerint. A vagyonkezelési stratégia egyik célkitűzése egy megbízható és folyamatosan aktualizálható ingatlankataszter létrehozása.

A főpolgármester-helyettes szerint ezentúl nem az értékesítésen, hanem a racionális és városfejlesztési célokat szolgáló befektetések előkészítésén lesz a hangsúly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik