Élet-Stílus

Nadal nehezen nyert Londonban

A világelső Rafal Nadal hátrányból fordítva győzte le a nyolcadikként rangsorolt Andy Roddickot a Londonban zajló Mesterek Kupáján, hétfő este.

A három szettben kiharcolt győzelemmel nyitott a világelső Rafael Nadal a ranglistahelyezések alapján a világ legjobb nyolc játékosát felvonultató tornán.

Andy Roddick kezdett jobban a hétfői játéknap slágermérkőzésén, 5:2-re is vezetett az első szettben, amelyet 6:3-mal „tett zsebre”, majd a másodikban is brékelőnybe került. Nadal azonban azonnal visszavette az adogatójátékát, és a rövidítésben egyenlített.

Mivel vasárnap Roger Federer és Andy Murray is két szettben nyert David Ferrer, illetve Robin Söderling ellen, ahogy hétfőn Novak Djokovics is alapidőben, 6:3, 6:3-mal intézte el Tomas Berdychet, így a 2010-es viadal során először került sor döntő szettre.

Ebben az első MK-címére hajtó spanyol volt a jobb, miután 2:2-nél kihasználta a játszma során adódó egyetlen bréklabdáját (Roddicknak esélye sem volt brékre a harmadik „menetben”), így ha ne is könnyen, de győzött a számára oly fontos mérkőzésen.

„Nagyon fontos volt nekem, hogy végre nyerjek itt, és mivel sikerült, a folytatásban már megkönnyebbülten teniszezhetek” – nyilatkozta a 2 óra 34 perces csatát követően Rafael Nadal, aki tavaly mindhárom csoporttalálkozóját elbukta az O2 Arénában.

Mesterek Kupája, A csoport, 1. forduló:
Nadal (spanyol, 1.)-Roddick (amerikai, 8.) 3:6, 7:6, 6:4
Djokovics (szerb, 3.)-Berdych (cseh, 6.) 6:3, 6:3

Vasárnap játszották – B csoport, 1. forduló:
Federer (svájci, 2.)-Ferrer (spanyol, 7.) 6:1, 6:4
Murray (brit, 5.)-Söderling (svéd, 4.) 6:2, 6:4

A két csoport első két helyezettje kerül be a szombati elődöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik