Élet-Stílus

Schumacher elégedett az új gumikkal

A Pirelli sikerként értékelte az első kollektív gumitesztet, Michael Schumachernek kedvére valók az új abroncsok.

Az F1-es mezőny múlt héten próbálhatta ki először a Pirelli új abroncsait, Abu-Dzabiban mindkét tesztnapot a Ferrari nyerte. Ennek sok jelentősége nincs, annak annál inkább, hogy a Pirelli sikerként értékelte az eddigi privát teszteket követő közös gyakorlást.

“Kiváló eredménnyel mentünk át az első teszten” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója. “Minden csapat sokat körözött, mindenki nagyon keményen dolgozott. Hétfőn már el is kezdődött a két nap alatt gyűjtött adatok kiértékelése.”

“Bátorítóak a pilótáktól kapott visszajelzések, különösen az első gumik teljesítményével voltak elégedettek, ezek fejlesztésére sok időt is szántunk: jó érzés, hogy sikerült elérni a célunkat. Abu-Dzabiban a közepes és lágy keveréket teszteltük, mindkettő jó eredményeket produkált, különösen kopás szempontjából. A keverékeken még biztos változtatunk, de a konstrukción már nem.”

Michael Schumacher is azok között volt, akiknek tetszettek a Pirelli első abroncsai, a Mercedes pilótája az idei Bridgestone-okkal csak kínlódott. “Javult a hátsó és első gumik tapadása közötti egyensúly” – lelkendezett Schumacher. “Még a 2010-es autót használtuk, de alapvetően ez lesz a helyzet a 2011-essel is.”

“Ezek még nem a végleges gumik, de amelyeket most használtam, azok az eddiginél jobban passzolnak a vezetési stílusomhoz, különösen az elsőkkel voltam elégedett.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik