Élet-Stílus

Nehezen nyert a Videoton

A listavezető, és már a mérkőzés előtt őszi bajnok Videoton nehezen, a hajrában szerzett góllal legyőzte a vendég Újpestet az NB I 15. fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén.

Őszi bajnokként, de eltiltott belső védői miatt igencsak felforgatott szerkezettel kezdett a Videoton a megbetegedett Böőr Zoltánt nélkülöző Újpest ellen.

A felek élvezetes játékot produkáltak az első 25 percben, nagy volt az iram, s mindkét oldalon többször is helyzetbe kerültek a támadók. A Videoton tetszetős labdajáratásával többször átjátszotta a védelmet, mégis a lilák előtt adódtak tisztább gólhelyzetek, Pollák, és Simon lövését kellett kiütnie Bozovicsnak. A szünetig továbbra is a fehérváriaké volt a mezőnyfölény, de az Újpest kontrái komoly veszélyt jelentettek.

Fordulás után a kapusoknak már ritkábban kellett figyelniük, a Videoton játékosai birtokolták többet a labdát, az Újpest pedig nagy erőket mozgósított a hazai támadások megakasztására. Aztán Mezey György cseréi új lendületet vittek a Vidi játékába: Gosztonyi passzából Nikolics (képünk) szerzett vezetést negyedórával a találkozó vége előtt.

Az elfáradó vendégcsapat a hajrában már nem tudott újítani, így a Videoton megérdemelt győzelemmel köszöntötte 18. születésnapját ünneplő szurkolói csoportját, az RBD-t.

Monicomp Liga, 15. forduló:
Videoton-Újpest 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 5145 néző. Vezette: Szabó Zs.
Gól: Nikolics (78.)
Videoton: Bozovics – Lázár, Farkas B., Milanovics, Andics – Nagy D. (Gosztonyi, 73.), Elek, Sándor Gy., Polonkai (Nikolics, 46.) – Vasziljevics (Szakály D., 76.) – Alves
Újpest: Balajcza – Szokol, Takács Z., Vermes, Pollák – Mitrovics, Tajthy, Simon K. (Balogh B., 75.), Kovács D. (Matos, 63.) – Tisza, Rajczi (Simek, 81.)

Az élcsoport:
1. Videoton 33 pont (31-16), 2. ZTE 29 (29-21), 3. Ferencváros 28 (27-20), 4. DVSC 27 (29-21), 5. Kaposvár 26 (24-19), 6. Paks 25 (25-20)

Góllövőlista
14 gólos: Alves (Videoton)
8 gólos: Ferenczi (Vasas), Oláh (Kaposvár), Schembri (Ferencváros)
7 gólos: Marics (Pápa), Rajcomar (ZTE), Rajczi (Újpest)
6 gólos: Czvitkovics (DVSC), Tischler (MTK), Tisza (Újpest), Tököli (Kecskemét)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik