Élet-Stílus

Vettel: irány a Ferrari vagy a Mercedes

A Forma-1 friss világbajnoka a távoli jövőben el tudja képzelni magát a Mercedesnél vagy a Ferrarinál.

A 23 éves német pilóta, aki múlt vasárnap, Abu-Dzabiban a Forma-1 történetének legfiatalabb vb-elsője lett, a Bild című lap pénteki számában közölt nyilatkozatában elárulta: honfitársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher sokat mesélt neki arról, milyen is az olasz, illetve német istállóhoz tartozni – és teszett neki, amit hallott.

„Michael Schumacher sokat mesélt nekem, elmondta, hogy milyen különleges pillanatokat élt át, amikor a Ferrari és a Mercedes versenyzője volt. Mindkét márka az F1 múltja, jelene és természetesen jövője. A Mercedes és a Ferrari minden pilóta álma, de az, hogy valakinek lehetősége adódik-e ezekben az autókban versenyezni, sok mindentől függ. Mindennek stimmelnie kell, a mítosz egyedül nem elég” – fogalmazott Sebastian Vettel.

A friss vb-első ugyanakkor hozzátette: számára ez a két istálló csak a távoli jövőt jelentheti, most arra összpontosít, hogy a következő szezonban megvédjék világbajnoki címeiket a Red Bull-lal.

Vettel jelenleg is Abu-Dzabiban tartózkodik, ahol az új Pirelli-gumikat teszteli, majd vasárnap szülővárosában, Heppenheimban rendeznek nagy ünnepséget a tiszteletére.

Vettel a Bayern példaképe

Franck Ribéry szerint Vettel teljesítményéből meríti az erőt csapata, a Bayern München, amely szeretne visszakapaszkodni a Bundesliga tabellájának élére. „Most Vettel a példaképünk, Nagyon imponál az, amit tett, hiszen nagy hátrányt ledolgozva lett végül első. Ez is bizonyítja, hogy még ha nagyon hátul is van az ember, akkor is lehetséges visszakapaszkodni. Ez ránk is érvényes a bajnokságban, ahol jelenleg 12 pont a hátrányunk az éllovas Dortmunddal szemben” – mondta a francia játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik