Élet-Stílus

Marad a hányinger, nincs gyógyszer

A terhesség alatti reggeli rosszullét ellen csak az akupunktúra, a B6-vitamin és a gyömbér bizonyult valamennyire hatásosnak.

Nevével ellentétben a reggeli rosszullét és az ehhez kapcsolódó kínzó hányinger nem csak reggel jelentkezhet, hanem a nap bármelyik szakában. A terhesség 4. hetétől jelentkezik és legalább minden második kismamát érint is ezafajta rosszullét. Érthető okokból a kismamák nem szívesen szednek feleslegesen gyógyszert, ezért felmérések tanúsága szerint a reggeli rosszullét ellen főleg természetes készítményekkel és alternatív kezelési módszerekkel próbálkoznak.

Egy átfogó tanulmány most arra volt kíváncsi, hogy létezik-e egyáltalán olyan gyógyszer, vagy gyógyhatású készítmény, amelyik képes enyhíteni a reggeli rosszullét okozta tüneteket. A tanulmányhoz a szakértők összesen 27 klinikai vizsgálatot értékeltek ki, melynek végén leszögezték, ma még nincs olyan gyógyszer, ami hatásos lehet. Kiderült viszont, hogy az akupunktúra és a gyömbér, valamint a B6-vitamin kis mértékben ugyan, de enyhíti a kellemetlen tüneteket.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nincs menekvés a terhességi hányinger elől (origo)
Tippek babaváráshoz (Babaszoba)
Várandósságról (Polc.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik