Élet-Stílus

Köd után eső

Néhol megmarad a reggeli sűrű köd, többfelé zápor és eső is várható. A hidegfrontra érzékenyek pedig migréntől szenvedhetnek.

Pénteken délnyugat felől mindenütt beborul az ég, és egyre több helyen várható eső, zápor. Többfelé napközben is párás lesz a levegő, helyenként tartósan megmarad a köd. Késő délutántól délnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csak néhol élénkül meg a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Késő este 5, 10 fok valószínű.

Az elkövetkező napokban főként vasárnap és hétfőn fordul elő sokfelé eső, zápor. Az időszak legnagyobb részében sok lesz a felhő, eleinte többfelé tartósan ködös területek is lesznek, majd keddtől felszakadozik a felhőzet. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, majd 4, 9 fok között alakul, az időszak elején talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között változik.

A hidegfrontra érzékenyeknél erősödhetnek a görcsös jellegű tünetek, valamint szaporodhatnak a szív és érrendszeri panaszok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik