Élet-Stílus

A nők inkább nem mondanak nemet

A férfiak többsége szerint az az együttlét, amire a nő nem mond egyértelműen nemet, nem erőszak.

A megdöbbentő eredményről a London Evening Standard című angol lap számol be. A The Havens megkérdezésében 18-25 éves fiatal férfiak vettek részt, akiknek szexuális szokásaira voltak kíváncsiak a teszt készítői. Kiderült, hogy a válaszadók többségét nem zavarja, ha leendő partnerük annyira részeg, hogy nem tud egyértelműen „igennel”, vagy „nemmel” válaszolni arra, akarja-e az együttlétet. A válaszok fele szerint a beleegyezés hiánya még nem jelent nemi erőszakot.

Ezen a helyzeten az sem sokat segít, hogy a nők többsége a megkérdezés alapján nem szívesen mond nemet és még akkor is belemegy a dologba, ha ahhoz egyébként valóban semmi kedve. A válaszokból persze az is kiderült, hogy ha esetleg ki is mondanák, az sem sokat segítene: a megkérdezett férfiaknak ugyanis csak 6%-a hiszi el azonnal azt, ha partnernőjük azt állítja, nincs kedve az összebújáshoz.

Mark Yexley, szexuálpszichológus az eredményeket vizsgálva rámutatott, még mindig komoly gondot jelent annak a meghatározása, hogy tulajdonképpen mi számít szexuális erőszaknak, vagy visszaélésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik