Élet-Stílus

Vízilabda a jótékonykodás jegyében

Ferencváros-Honvéd és Eger-Szeged párosításban szombaton rendezik meg az idei férfi vízilabda Theodora Magyar Kupa elődöntőit, amelyeket - a másnapi döntőhöz hasonlatosan - ingyen tekinthetnek meg az érdeklődők a Szőnyi úti uszodában.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szervezők ugyanakkor azt kérik: lehetőségéhez mérten mindenki fizesse be a belépőre szánt összeget, amelyet jótékony célra, a hazai vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére fordít a Magyar Vízilabda Szövetség és a kupa névadóját forgalmazó Kékkúti Ásványvíz Zrt., a Magyar Vöröskereszttel karöltve.

A négy férfiegyüttes képviselői kivétel nélkül a döntőbe várják csapatukat, s úgy fogalmaztak, hogy ha már a vasárnapi fináléban vannak, akkor szeretnék meg is nyerni a kupát, amelyet eddig a legtöbbször – 19-szer – az Újpest hódított el, míg 17 alkalommal a Ferencváros diadalmaskodott az 1923 óta rendre kiírt sorozaton.

A korábban 15-ször első Vasast az elődöntőbe kerülésért rendezett párharcban az a Honvéd búcsúztatta, amely eddig hét ízben nyert MK-t. Az Eger háromszor végzett az élen, míg a Szeged történetében most először kaparinthatja meg a trófeát.

A kupagyőztes indulhat a következő évi LEN Kupában, a döntőt vasárnap 17 órától bonyolítják le. A harmadik helyért nem játszanak a szombati vesztesek. A férfi finálé előtt, 15 órától kerül sor a női Magyar Kupa döntőjére.

A program
Péntek, női elődöntők:
Universitas Szeged – BVSC-Zugló. 18:30
Szentesi VK – Dunaújvárosi Főiskola. 20:00
Szombat, férfi elődöntők:
FTC-Honvéd, 17:00
Eger-Szeged VE, 18:30
Vasárnap:
Női döntő, 15:00
Férfi döntő, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik