Élet-Stílus

Londonban nyertek a franciák

A szerdai barátságos mérkőzéseken nyert a vb-ezüstérmes holland válogatott, a bronzérmes németek lazsáltak Göteborgban, míg az angolokat újabb pofon érte, ezúttal a franciák részéről. Videó.

Londonban majdnem teltház előtt léphettek pályára a csapatok; a vb-kudarcot úgy tűnik, a franciák kezelték ütősebb reformokkal. Laurent Blanc megfiatalított legénysége ugyanis a játék minden elemében felülmúlta a házigazdát.

A kékmezesek labdatartás (53%-47%), kapura lövések (7-5) és szögletek (5-3) terén is felülmúlták a vendéglátókat, ám ami még fontosabb: már az első félidőben vezetést szereztek. Gourcuff és Malouda kimaradt helyzete után utóbbi és Benzema kipasszolták Jagielkát és Ferdinandot, s a Real támadója esélyt sem hagyott Fosternek.

Benzema szerzett vezetést a franciáknak (MTI/EPA)

Benzema szerzett vezetést a franciáknak (MTI/EPA)

A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, s bár a szünetben Fabio Capello cserékkel igyekezett felrázni csapatát, térfélcsere után is a gallok tűntek frissebbnek. Sagna beívelése után Valbuena növelte a fórt, s bár a hajrában – egy-egy kimaradt angol (Bothroyd) és francia (Nasri) lehetőség után – az angolok a 41. meccsén 22. gólját szerző, s a megsérülő Gerrardot váltó Crouch révén szépítettek, a franciák megérdemelten nyertek, s örülhetnek annak, hogy előrébb tartanak a csapatépítésben.

Anglia-Franciaország – összefoglaló:


Göteborgban az Ibrahimovic nélküli hazaiak a vb-sztárjaik közül a sérült Klosét és Podolskit, valamint a pihenőre fogott Neuert, Özilt, Müllert és Lahmot nélkülöző németeket fogadták, s elérték a célkitűzést: nem kaptak gólt.

A nyugis tempójú első félidőben a vendégek a válogatott debütálásán áteső Schmelzer lövésével, valamint Khedira elegáns emelésével szerezhettek volna vezetést. Szünet után tovább apadt a lelkesedés, a gólhoz legközelebb Kroos járt, ám mellbelőtte Isakssont.

Barátságos mérkőzések:
Anglia-Franciaország 1-2 (0-1)
London, Wembley, 85 495 néző. Vezette: Larsen (dán)
Gól: Crousch (86.), illetve Benzema (16.), Valbuena (55.)
Anglia: Foster – Jagielka, Gibbs (Warnock, 72.), Ferdinand (Richards, 46.), Lescott – Henderson, Barry (Young, 46.) – Walcott (A Johnson, 46.) Gerrard (Crouch, 84.), Milner – Carroll (Bothroyd, 72.)
Franciaország: Lloris – Sagna (Reveillere, 86.), Rami, Méxes (Sakho, 46.), Abidal – Nasri, Gourcuff (Hoarau, 85.), M’Vila, Malouda (Payet, 77.) – Benzema (Remy, 67.), Valbuena (Diarra, 68.)

Svédország-Németország – összefoglaló:


Svédország-Németország 0-0
Göteborg, Ullevi stadion, 21 959 néző. Vezette: Velasco Carballo (spanyol)
Svédország: Isaksson – Lustig (Safari, 69.), Granqvist, Majstorovic, Wendt – Larsson, A. Svensson, Källström (Gerndt, 88.), Wilhelmsson – Wernbloom (R. Elm, 75.) – Toivonen (Berg, 69.)
Németország: Adler – Boateng (Beck, 46.), Westermann, Hummels, Schmelzer – Khedira (Kroos, 59.), Schweinsteiger (Cacau, 60.) – Grosskreutz (Götze, 78.), Holtby (Schürrle, 78.), Marin (Träsch, 60.) – Gomez

További mérkőzések:
MAGYARORSZÁG-Litvánia 2-0
Portugália-Spanyolország 4-0
Argentína-Brazília 1-0
Románia-Olaszország 1-1
Észak-Írország – Marokkó 1-1
Írország-Norvégia 1-2
Szlovénia-Grúzia 1-2
Dél-Afrika-Egyesült Államok 0-1
Dánia-Csehország 0-0
Luxemburg-Algéria 0-0
Svájc-Ukrajna 2-2
Ausztria-Görögország 1-2
Hollandia-Törökország 1-0
Lengyelország-Elefántcsontpart 3-1
Svédország-Németország 0-0
Egyiptom-Ausztrália 3-0
Izrael-Izland 3-2
Észtország-Liechtenstein 1-1
Albánia-Macedónia 0-0
Bulgária-Szerbia 0-1
Oroszország-Belgium 0-2
Szlovákia – Bosznia-Hercegovina 2-3
Kína-Lettország 1-0
Montenegró-Azerbajdzsán 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik