Élet-Stílus

Bravúros szegedi siker Oroszországban

A Pick Szeged bravúros, 26-25-ös győzelmet aratott az előző idényben elődöntős orosz Csehovszki Medvegyi otthonában a férfi kézilabda BL C-csoportjának 5. fordulójában, és ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Bátran kezdett az esélytelenebb Szeged, és tartotta a lépést a helyi “Medvékkel”, sőt, 4-3-ra vezetett is. Ezután sorozatban négyszer volt eredményes a hazai csapat, így Skaliczki László vezetőedző időt kért.

Csakhogy az oroszok lendülete nem tört meg, fokozatosan növelték a különbséget, közben két vendég büntető is kimaradt. A Tisza-partiak aztán a szünet előtti öt percben nem kaptak gólt, dobtak viszont hármat.

A pihenő után is sziporkázott a Szeged, és a 37. percben utolérte riválisát (15-15). Megzavarodott a Csehov, kettős emberhátrányba került, és ezt remekül használta ki a Pick (43. perc: 17-18). Időt kértek a vendéglátók, ám ahogy visszatértek a csapatok a pályára, Katzirz és Lékai is betalált. 17-21 után nagyobb sebességre kapcsolt a több poszton cserélő Medvegyi, és felzárkózott.

Tatai fontos pillanatban, emberhátrányban büntetőt védett, majd az ellentámadásból Butenko nem hibázott. Két és fél perccel a vége előtt 26-23-ra vezetett a Pick, ám két góllal feljött a Csehov. Csakhogy az utolsó támadásnál az oroszok a kapufát találták el, így bravúrgyőzelmet aratott Skaliczi együttese.

A Szeged legközelebb november 28-án lép pályára, akkor otthon szintén a Csehov lesz az ellenfele.

Férfi BL, 5. forduló, C csoport:
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Pick Szeged 25-26 (12-10)
Az állás: 1. Csehovszki Medvegyi 7 pont/5 mérkőzés (162-143), 2. Valladolid (spanyol) 7/4 (117-107), 3. Pick Szeged 6/5, 4. Aalborg (dán) 3/4, 5. Dinamo Minszk (fehérorosz) 2/4, 6. Schaffhausen (svájci) 1/4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik