Élet-Stílus

Már a neten a Harry Potter első félórája

A „muglik” nem bírták ki a pénteki észak-amerikai bemutatóig: kedden kiszivárgott a világhálóra a legújabb Harry Potter-film első félórája.

A The Hollywood Reporter online kiadása szerint rajongók ezrei vadásznak a kalóz honlapokon felbukkant filmrészletre. Egyelőre nem tudni, ki tette fel a netre a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részének első 36 percét, de a filmet gyártó Warner Bros. leszögezte, hogy nem veszi félvállról a dolgot.

Mint a stúdió a THR.com-nak eljuttatatott közleményében fogalmazott, „a szerzői jogok súlyos megsértésének és lopásnak” tekintik a történteket. A stúdió alapos vizsgálatot helyezett kilátásba, és azt ígérte, hogy a kiszivárogtatás minden érintettjével szemben a törvény teljes szigorával lépnek fel. A tavaly bemutatott Harry Potter és a Félvér herceg az év kalózlistájának élvonalában végzett: több mint nyolcmilliószor töltötték le illegálisan. A filmre világszerte 934 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.
Mint a szaklap cikke megjegyezte, nehéz megítélni, hogy pontosan milyen hatással van egy nagyszabású produkció mozis bevételeire az ilyesfajta kiszivárogtatás. A J. K. Rowling regényfolyama nyomán készült Harry Potter-sorozat a varázslók világában játszódik, amelyben a varázs nélküli embereket nevezik mugliknak. A hétkötetes regénysorozat utolsó része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi két részben kerül a mozikba. Az Észak-Amerikában pénteken debütáló első részt november 25-től vetítik a magyar mozik, a 2. részt pedig jövő nyáron láthatják a nézők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik