Élet-Stílus

Szex egy ismeretlennel: sose megy ki a divatból?

Pikáns üzenetek, éjszakába nyúló chatelés, meztelen képek: az interneten ma már pillanatok alatt megszervezhető az egyestés kaland.

A felhasználók ezzel ráadásul élnek is, legalábbis ez derült ki egy frissen elkészült közvélemény-kutatásból, melyet 2000 felnőtt válaszaiból állítottak össze. Kiderült, hogy a megkérdezettek 11%-a vett már fel kapcsolatot ismeretlenekkel közösségi oldalakon úgy, hogy annak szex lett a vége. Ezenkívül 35% beismerte azt is, hogy egy-egy ismerkedéskor minden további nélkül küldözget intim, vagy akár meztelen fotókat is, ha a partner úgy kívánja.

Az internet a felmérés szerint általában nem a tartós párkapcsolatra vágyóknak kedvez: ellenben remek terepet biztosít az egyéjszakás kalandok híveinek. A megkérdezettek több mint fele használta már a világhálót arra, hogy ideiglenes partnert keressen magának, a többség ráadásul az elmúlt 6 hónapon belül.

A megkérdezésből kiderült az is, hogy az emberek többsége egyre tudatosabban használja a világhálót szexuális szükségleteinek kielégítésére: korábban az online ismeretségek esetében is volt létjogosultsága egy-egy randinak, hogy kiderüljön, a levelezőpartner valóban az-e, akinek mondja magát. Ezzel szemben ma a legtöbb profil annyira egyértelmű, hogy már erre sincs szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik