Élet-Stílus

Fiús lányok és lányos fiúk

A nemek közötti különbség feloldódni látszik, s ezt a divatvilág is felfedezte magának.

Egy hazai modellügynökség, a Cryon Art & Model Management egyik végzős stylist tanulója gondolt egy merészet és egy napjainkban aktuális társadalmi jelenséget, a nemek közötti határok feloldódását ültette át fotókra. A téma elgondolkodtató és egyben új lehetőségeket boncolgat a divatfotók világában. A fotográfiákat Polónyi István fotós követte el.
Berta Anikó stylist szerint egy modellnek ezerarcúnak kell lennie.
Azért választottam ezt a témát, mert megszerettem volna mutatni,hogy egy modellnek többféle arca is lehet. És a mai társadalmat is tükrözi, a nők elférfiasodását, és a férfiak elnőiesedését. A fiús lány témához Kovács Zsuzsit, a lányos fiú szerepére pedig Zsikla Csaba modellt választottam. Az ő karakterük már magában hordozta az átalakítás lehetőségét. ” -mondta Anikó


A téma nemcsak a stylistnak, hanem a sminkesnek, Nádasdi Sándornak is kihívást jelentett.
A fotózás során, megismerve a stylist elképzeléseit és a fotós koncepcióját úgy gondoltam, hogy leginkább a modellek arckarakterisztikájának átrajzolását, a klasszikus férfi-női jellegzetességek manipulálását végzem el a sminkelés során. Elsősorban az arc csontjainak kiemelésével, az arcforma árnyékolásával, a szemöldök átrajzolásával értem el a kívánt hatást. A férfias nőnél az erősebb áll, a beesett arc és erős járomcsont és a hangsúlyos szemöldök elérése volt a cél. A nőies férfi sminkjénél nem szerettem volna kliséket használni, így itt az arcvonások finomítására, a tekintet melegségének hangsúlyozására és a tiszta, tökéletes bőrtextúra létrehozására fektettem hangsúlyt” – nyilatkozta Sándor.

AJÁNLOTT LINKEK: CMM ( www.cryonmodels.eha.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik