Élet-Stílus

1,35 millió forint az iszap károsultjainak

A belépőjegyekből és az adományokból mintegy 1,35 millió forint gyűlt össze a magyarországi vörösiszap-károsultak javára szombaton, Nagyváradon a 100 éve alakult Nagyváradi Atlétikai Club (NAC) tiszteletére rendezett gálán.

Mintegy 1,35 millió forint gyűlt össze a magyarországi vörösiszap-károsultak javára a 100 éve alakult NAC tiszteletére rendezett gálán – közölte kedden Tőkés Máté, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) futballcsapatának játékosa és elnöke, valamint Orbán Mihály, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) partiumi regionális elnöke.

A szombati rendezvényen a magyar öregfiúk csapata 5-3-ra nyert az erdélyi öregfiúk válogatottja ellen, a felcsúti Puskás Akadémia pedig 1-0-ra győzte le a Partium FC-t. A szervezők keddi bejelentése szerint a találkozót mintegy 4000-en tekintették meg.

Az 1910-ben alakult NAC 1944-ben sporttörténelmet írt azzal, hogy első vidéki csapatként megnyerte a magyar bajnokságot, illetve azzal, hogy 1949-ben, immár ICO néven a román bajnokságban is az első helyen végzett. Az 1963-ban megszűnt NAC-ban olyan játékosok fordultak meg, mint Lóránt Gyula, az Aranycsapat tagja, vagy a román és a magyar válogatottban egyaránt szerepelt Bodola Gyula és Pecsovszky József.

Érdekes, hogy a NAC ellen játszotta első élvonalbeli mérkőzését Puskás Ferenc.

A hokisok is segítenek

600 forint gyűlt össze azokból az adakozó akciókból, amelyet a múltheti, fehérvári Telenor Hoki Kupa alatt zajlottak. A befolyt összeget Holczer Balázsnak, feleségének és két kisfiának ajánlják fel. A kolontári család lakásába tört be elsőként a vörösiszap, s a lakókat csak az utolsó pillanatban sikerült biztonságos helyre menekíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik