Élet-Stílus

Mindenki itt akar élni?

Az álomországot tekintve 2001 óta nincs változás: idén zsinórban 8-adszor is Norvégia lett.

Az ENSZ idén is elkészítette azt az összefoglalót, melyben nemzetközi jólét, szegénység, egészség és oktatás alapján osztályozza a különböző országokat. A szakértők megállapították, hogy napjainkban szinte kivétel nélkül minden országban jelentős átalakulás zajlik: összességében egészségesebbek, iskolázottabbak és gazdagabbak lettek a föld lakói, még azzal együtt, hogy néhány országban évtizedeket esett vissza a fejlődés a természeti katasztrófák, a háborúk és betegségek miatt. Az ENSZ munkatársai leszögezték azt is, hogy a gazdasági válság kivétel nélkül minden országon nyomott hagyott.

Ettől függetlenül Norvégia 2010-ben is, ahogy 2001 óta minden évben ismét a jóléti lista élére került, méghozzá a számok alapján egyáltalán nem érdemtelenül: az országban 81 év a várható élettartam és 58810 dollár az átlagos, éves jövedelem. A listán Norvégiát Ausztrália, Új-Zéland, az Egyesült Államok és Írország követi.

Az eredmények szerint 169 ország közül Zimbabwe-ben a legrosszabbak a körülmények: csak 47 év a várható élettartam, az egy főre eső átlagjövedelem pedig mindösszesen 176 dollár.

AJÁNLOTT LINKEK:

A világon Norvégiában a legjobb élni (Lifenetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik