Élet-Stílus

Kinyírja az e-mailt a Facebook

Információk szerint hétfőn jön ki a Facebook legújabb hódítása, az e-mail kliens. Pedig egyesek szerint az e-mail már így is halott, és épp a Facebook ölte meg.

Elektronikus levelezőszolgáltatást indít a Facebook – állítja a TechCrunch online informatikai magazin, amely hétfőre várja a közösségi oldal bejelentését. A beszámoló szerint a mintegy 500 millió Facebook-használó a bejelentkezési névvel kezdődő és …@facebook.com végződésű címet kapnának.

A világ legnépszerűbb közösségi oldalán jelenleg működő üzenőfalrendszer teljes értékű levelezőrendszeré alakítása csupán feltételezés, de nem lehet kihívás, ha a fejlesztők az olyan bonyolult feladatokat is meg tudták oldani, mint a felhasználók teljes gmail-címlistáinak rendszerbe importálása – írja az sg.hu.

A bejelentés kapcsán az Inc magazin is adott egy érdekes megközelítést, miszerint a Facebook már így is rég „kinyírta” az emailt. Rengeteg felhasználója eddig is a közösségi oldalon levelezett ismerőseivel. Miért is? Mert nem kell egymás őrültebbnél őrültebb email fiókjának pontos címét tudni, amelyek gyakran becenevekből, keresztnevekből (mopszli, dakszli75@….hu, stb.) állnak. Plusz ki tudja egyáltalán, melyik ismerőse melyik postafiókját olvassa?

Ezen kívül cégek esetében sem kell ismerni a levélcímek pontos változatait. (Nem lesznek kézbesítetlen levelek a pontatlan címzés miatt). Nem kell ’out of office’ üzenetet gyártani sem, hiszen a Facebook státuszüzeneti válaszolnak a kérdésre. Arról már nem is beszélve, hogy a Facebook sokkal jobb címjegyzékkel felszerelt mint bármely „más” levelezőrendszer.
A hétfői bejelentés tehát inkább az üzleti levelezőknek szólhat majd, hogy hogyan lehet komolyan is használni a közösségi oldalt mint levelezőrendszert. A “Facebook-mailbe” hogyan épülnek majd be a Microsoft Office alkalmazások is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik