Élet-Stílus

Bizakodó a lebuktatott FIFA-tag

A tahiti Reynald Temariinak nincs kétsége afelől, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) etikai bizottsága felmenti őt a korrupciógyanú vádja alól.

Az etikai bizottság október 20-án – egyelőre 30 napra – felfüggesztette a tahiti Amos Temarii és a nigériai Amos Adamu tagságát, mert a gyanú szerint kenőpénzt kértek szavazatukért cserébe. A vizsgálatot az illetékes testület jövő szerdán zárja le.

Amos Temarii kijelentette, hogy reményei szerint már a jövő héten igazat adnak neki, mert bebizonyítja, hogy a Sunday Times című lap valótlanságot közölt róla.

A „lebuktató akciót” a nevezett brit lap rendezte meg, s számolt be arról, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) egyes tisztviselői pénzt kértek azért, hogy a 2018-as, illetve 2022-es vb helyszínének kiválasztásakor az adott országra voksoljanak.

Temarii, a FIFA alelnöke, egyben az óceániai szövetség elnöke állítólag 1,6 millió eurót kért szavazatáért egy sportakadémia javára. Amadu egyébként szintén nem magának, hanem négy műfüves pálya kialakítására kérte a pénzt a lap beszámolója szerint.

Amennyiben Temariit felmentik a vádak alól, akkor szavazhat a vb-helyszínekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik