Élet-Stílus

Argentína otthon törné meg az átkot

Elkészítették a jövő évi Copa America csoportbeosztásait, egyben kiderült, hogy a július elsejei nyitómérkőzést a házigazda Argentína és Bolívia vívja.

Argentína ad otthont a jövő évi dél-amerikai kontinensviadalnak, amely kapcsán a házigazdák remélik, hogy hosszú szünet, 1993 után újra sikerült elhódítaniuk a győztesnek járó serleget. Az örökrangsorban egyként Argentína és Uruguay 14-14 elsőséggel áll az élen, a legutóbbi két tornát azonban a brazilok nyerték meg – mind a kétszer az ősi rivális Albicelestét verték a döntőben -, s így nyolc sikert számolnak.

A 43. Copa Americán a házigazda Argentína Bolíviával, Kolumbiával és a meghívott Japánnal alkotja az A csoport mezőnyét. A B csoportba Brazília, Paraguay, Ecuador és Venezuela, a C-ben pedig Uruguay, Chile, Peru és Mexikó szerepel. Valamennyi csoportból az első kettő, illetve a két legjobb harmadik jut be a negyeddöntőbe.

A mérkőzéseknek Buenos Aires, Córdoba, Jujuy, La Plata, Mendoza, Salta, Santa Fe és San Juan ad otthont. A július első napján esedékes Argentína-Bolívia nyitómérkőzést és július 24-i döntőt egyformán a fővárosi Monumental Stadionban rendezik majd meg.

A csoport:
Argentína*
Kolumbia
Japán*
Bolívia

B csoport:
Brazília*
Paraguay*
Ecuador
Venezuela

C csoport:
Uruguay*
Chile*
Mexikó*
Peru

*Részt vett a 2010-es vb-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik