Élet-Stílus

A 90. percben menekült meg a Málaga – videó

A Primera Divisiónban sereghajtó Málaga drámai csatában, egy utolsó percben szerzett góllal győzte le a vendég Hérculest, ezzel bejutott a legjobb 16 közé a Spanyol Kupában.

A Real Madridtól nyáron elzavart Manuel Pellegrini először ült le a Málaga kispadjára, és a 15. percben nyugodtan dőlhetett hátra, hiszen portugál gólokkal, Eliseu és Edinho révén ekkor már 2-0-ra vezetett a bajnokságban sereghajtó csapata a vendég Hércules ellen.

A folytatás azonban kevésbé sikerül jól a Málaga számára, az ellenfél ugyanis a 63. percben kiegyenlített, és mivel az első mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult Alicantében, a 2-2-es végeredmény a Hércules továbbjutását eredményezte volna.

A feltételes mód árulkodó, ugyanis a Málaga – amely a második vendéggólt szerző Aguilar kiállítása miatt a hajrában emberelőnyben futballozott – az utolsó percben kicsikarta szezonbeli első hazai győzelmét, amellyel megváltotta helyét a 16 között a kupában.

Málaga-Hércules 3-2

A csütörtöki meccs hőse Sebastian Fernandez volt, aki egy jobboldali beadás után szép mozdulattal, elővetődve fejelt a jobb alsó sarokba, eldöntve ezzel a párharc sorsát.

A Valencia és a Mallorca magabiztosan került a 16 közé, a Getafe ugyanakkor csak idegenben lőtt góllal jutott tovább a negyedosztályú Portugalete csapatával szemben.

Mourinhót eltiltották

A Spanyol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága két mérkőzésre tiltotta el José Mourinhót, a Real Madrid vezetőedzőjét, akit szerdán a Murcia elleni kupamérkőzésen küldött el a játékvezető a kispadtól. A portugál szakembernek így a Sporting Gijón, illetve az Athletic Bilbao elleni bajnokikat kell majd kihagynia, ám a november 29-én esedékes Barcelona elleni szuperrangadón már ott lehet a csapattal. (MTI)

Spanyol Kupa, a 16 közé jutásért:
Málaga-Hércules 3-2 (2-1)
Továbbjutott: a Málaga, 3-2-vel.

Sporting Gijón-Mallorca 2-2 (1-2)
Továbbjutott: a Mallorca, 5-3-mal.

Valencia-Logronés 4-1 (3-1)
Továbbjutott: a Valencia, 7–1-gyel.

Getafe-Portugalete 0-0
Továbbjutott: a Getafe, 1-1-gyel, idegenben lőtt több góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik