Élet-Stílus

Visszatértek a Senior és a Méta szabadidőruhák!

Fiatal tervezők és kreatívok álltak össze, hogy megmentsék a feledés homályából a 80-as évek ikonikus márkáit.

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell. A karosszékből álljanak most fel! Ez a kis torna néhány percen át, ne tessék félni, senkinek sem árt” – hangzott a televízióból a TV Torna főcímdala, s a műsorvezetők, akik egy országot bírtak rá a néhány perces mozgásra, Senior szabadidőruhákban voltak. És emlékszünk még a híres Skála Coop-reklámokra? És a sportruházati osztály kiemelt szabadidőruhájára, a Métára?

Az idősebb generációnak talán még van is a szekrénye mélyén néhány Méta és Senior melegítőfelső. A nyolcvanas évek hangulatát visszaidéző ruhákat egy fiatal tervezőkből álló csapat álmodta újra. A retró, street és underground stílus szerelmeseinek kedveznek leginkább, de a Senior és Méta termékeken felnövő idősebb generációnak is nosztalgikussá teszik a kollekciót.

Senor és Méta a magyarországi konfekciógyártás kétségkívül kiemelt termékei voltak. Talán éppen ezért menekítette át őket és tette maivá és újból divatossá egy magyar vállalkozó. A régi formákat és szabásvonalakat részben megőrizve, de már a mai trendek követelményeinek megfelelve éleszti újjá a márkákat egy fiatalokból álló tervezőcsapattal karöltve. A csapatot fotósok, grafikusok és az old school irányzat iránt elkötelezett kreatívok erősítik.

A ruhák tervezésénél fontos szempont volt, hogy különlegesek és egyediek legyenek: egyszerű vonalak mentén stílusos ruhadarabokat alkottunk, amik az eredeti életérzést sugározzák. Végeredményül a Senior és Méta ruhái utcai viseletként kategorizálhatók, melyeket nemcsak sportoláshoz hordhatunk” – mondta el Belicza Bea, a Senior és a Méta márkákat forgalmazó SeMe Original Kft. képviselője. Az interneten megrendelhető ruhadarabok egyediségét a tervezők nevének ruhába hímzésével is hangsúlyozni kívánták a készítők.

Manapság, amikor szinte teljesen halott a magyar textilipar, komoly kihívás száz százalékban magyar szabadidőruhákat alkotni” – mondta Belicza Bea. „A Seniort és a Métát varró gyárak az ezredforduló óta felszámolás alá kerültek, így új magyarországi gyártóegységeket kellett találni a ruhák elkészítéséhez, ahol magyar alapanyagokból és magyar munkaerőt alkalmazva, igényes és tetszetős hazai szabadidőruhák készülnek. Minél több embernek szeretnénk örömet szerezni a Senior és Méta felsőkkel, ezért bolti kereskedelmi költségeket elhagyva interneten tesszük elérhetővé kollekciónkat” – tette hozzá.

AJÁNLOTT LINKEK: Magyarország legnépszerűbb szabadidőruhái visszatértek ( seme.hu )

Tévétorna főcím:

Tévétorna a Fejes ikrekkel 1988-ból:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik