Élet-Stílus

Pedofiloknak szóló kézikönyvet forgalmaz az Amazon

Botrányt és bojkottal való fenyegetéseket váltott ki az Amazon internetes kereskedelmi cég azzal, hogy egy pedofiloknak szánt "kézikönyvet" vett fel a kínálatába. A cég nem hajlandó megszüntetni a könyv forgalmazását, mondván, "mindenki maga döntse el, mit vásárol meg".

Az Amazon.com Kézikönyv a szerelemhez és az örömhöz pedofiloknak: a gyermekeket szeretők illemtana (The Pedophile’s Guide to Love and Pleasure: A Child Lover’s Code of Conduct) címmel egy elektronikus kötetet árusít, amelynek szövege a cég Kindle márkájú digitális olvasóján, mobiltelefon vagy számítógép segítségével olvasható – írja a BBC.

“Ez egy kísérlet arra, hogy a felnőttekre érvényes néhány szabály megállapításával megpróbáljam felkészíteni a fiatalkorúakat az olyan helyzetekre, amelyekben pedofil emberrel találják szembe magukat. Ezt azzal próbálom elérni, hogy a pedofiloknak a jobbik énjéhez fordulok abban a reményben, hogy ennek eredményeképpen enyhébbek lesznek az ellenük szóló ítéletek, ha egyáltalán valaha bíróság elé állítják őket” – hangzik a szerző, bizonyos Phillip R. Greaves II. “ars poeticája”.

Greaves szerint a pedofilokat félreértik, mert már maga az elnevezés is annyit tesz: “gyerekszerető”. Szerinte egy pedofil csak abban az esetben követ el bűncselekményt, ha “szexuális impulzusokat” bocsát ki egy gyerek felé, ezért ő olyan tanácsokat ad nekik, amelyeket ha betartanak, a törvényesség határán belül maradnak.

Az Amazon a következő érveléssel vette védelmébe a 4 dollár 75 centért forgalmazott könyvet: “Az Amazon úgy gondolja, hogy ha bizonyos könyveket nem árusít pusztán amiatt, hogy valaki úgy gondolja, annak tartalma kifogásolható, akkor ez már cenzúra. Az Amazon nem támogat gyűlölködő gondolatokat, sem bűncselekményt, mi azt támogatjuk, hogy mindenki maga döntse el, mit vásárol meg.”

A Twitter közösségi portálon tiltakozó kampány bontakozott ki a könyv miatt, és az ehhez csatlakozók felszólították az Amazont, hogy törölje kínálatából a pedofil kézikönyvet, különben bojkottot hirdetnek a cég ellen. Az Ami sok, az sok (Enough is Enough) nevű csoport szerint a könyvnek az interneten történő terjesztése azt a látszatot kelti, mintha a gyermekek szexuális kizsákmányolása normális dolog lenne.

Nem először fordul elő, hogy az Amazon.com erkölcsi vagy törvényességi szempontból kifogásolt tartalmú irodalmat árul. 2002-ben egy amerikai konzervatív szervezet perrel fenyegette meg a céget egy olyan könyv miatt, amely szintén megértően közelít a pedofíliához. A könyv ma is kapható.

Az Amazon újdonságai között szerepel Luca Rastello: A piac én vagyok – hogyan csempésszünk kokaint tonnaszámra, öt könnyű lecke (I Am the Market: How to Smuggle Cocaine by the Ton, in Five Easy Lessons) című könyve, amelynek kemény borítású változatára a cég most veszi fel a rendeléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik