Élet-Stílus

Lehet fogyni a karosszékben?

Amerikai kutatók szerint az ételre szórt kristály úgy fogyaszt, hogy még a karosszékből sem kell hozzá felállni.

Sőt, a kutatók egy nemrég elvégzett vizsgálaton bizonyították is azt, hogy az ételekre szórt kristály sokkal hatékonyabb fogyasztószer, mint azt korábban bárki hitte volna. Egy ezt kutató teszten részt vevő 1400 túlsúlyos esetében kiderült, hogy a kristályoknak étvágycsökkentő hatásuk van. A Sensa Tastant használata mellett a résztvevők hat hónap alatt átlagosan 12 kilót fogytak, míg a kristály nélkül mindössze 0,8 kilót.

A Sensa gyártói szerint a szer sikere a hormonoknak köszönhető. Evés közben ugyanis az ízlelő- és szaglóérzékelők jeleket küldenek az agyba, aminek hatására a szervezetet elárasztják azok a hormonok, amik a jóllakottságot váltják ki. A gyártók szerint a kristály ezt a hatást gyorsítja fel, így ennek hatására kevesebbet eszünk, de ugyanannyira jóllakottnak érezzük magunkat.

A Cardiff Egyetem professzora bár elismeri a szer hatékonyságát, mégis óvatosságra int: szerinte az íz és szaghatások adott esetben visszafelé is elsülhetnek: vagyis hatásukra van, aki többet eszik mindenből. Épp ezért javasolja, hogy a felhasználók bánjanak óvatosan az ilyen és ehhez hasonló szerekkel.

AJÁNLOTT LINKEK:

Kristály diéta: az ételre hintett ízesítő portól csökken az étvágyunk (LifeNetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik