Élet-Stílus

Schumacher jövőre sem számít csodára

Michael Schumacher szerint visszafogott várakozásokkal kell tekintenie a 2011-es idényre a Mercedes GP-nek. Ross Brawn optimista.

Michael Schumacher már 2011-re készülődik, a hétszeres világbajnok nincs feltétlenül optimista hangulatban: arra figyelmeztetett, nem biztos, hogy a csapat azonnal a mezőny élére kerül.

A Mercedesnél már hosszú hetek óta a jövő évi autó fejlesztésére tolódott a hangsúly, de ez sem lesz feltétlenül elegendő a gyors előrelépéshez.

“Sok csapatnál hamarabb kezdtünk el dolgozni új autónkon, ami előnyt jelent” – mondta Schumacher. “De nem szabad csodát várnunk, nem léphetünk egy helyett rögtön két lépést előre. Összességében kisebb csapat vagyunk, nincs akkora kapacitásunk, mint a nagyoknak.”

Schumacher jövőre sem számít csodára 1

A hétszeres világbajnok sokadszor is cáfolta, hogy a vártnál rosszabbul alakult idény miatt visszavonulna, annak ellenére sincs elkeseredve, hogy valószínűleg az idei lesz első olyan idénye, amikor egy dobogós helyezést sem szerez. “Ettől még nincs feltétlenül szükségem dobogóra Abu-Dzabiban, de persze örülnék, ha összejönne.”

Schumacher az utóbbi versenyeken egész jó teljesítményt nyújtott, a csapatfőnök Ross Brawn is megdicsérte. “Több jó teljesítményt is láthattunk Michaeltől, ezek egyre gyakoribbá válnak” – fogalmazott Brawn. “Úgy gondolom, hogy különösen az utolsó néhány versenyen igen jól teljesített.”

“Nem állíthatom, hogy teljesen elégedettek vagyunk az idei szezonnal, de számtalan okunk van arra, hogy optimisták legyünk a következővel kapcsolatban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik