Élet-Stílus

Lady Gaga elképesztő ruhákban koncertezett

Lady Gaga vasárnapi koncertjén a valóság és az álom határán érezhették magukat a budapesti rajongók.

A kétórás koncerten inkább érezhettük magunkat egy extravagáns divatbemutatón, vagy színházi előadáson, mintsem egy átlagos koncerten.

Az énekesnő hol metrókocsikon lovagol, hol vérző testtel, szörnyekkel harcol, vagy épp angyalként emelkedik a magasba. A rengeteg történés mellett figyelemreméltó volt a számos, különböző ruhaköltemény, amelyeket Gaga magára öltött. Zenei ízléstől függetlenül az énekesnő divatra gyakorolt hatása kétségtelen. 2009-ben már a legjobban öltözött sztárok között jegyzik, s mára számos ponton kapcsolódik a divatvilághoz.

Nagy port kavart nemrégiben bemutatott húsból készült ruhája, mellyel hetekig foglalkoztak a divatmagazinok. És ez csak egy a sokból, mert öltözött már szabadságszobornak, kipróbálta a divattervezést, szerepelt az Elle címlapján és legutóbbi, az Alejandro című számának klipjét maga Steven Klein divatfotós rendezte meg.
Vasárnapi, budapesti koncertjén Gaga fölülmúlta a várakozásainkat és a maximumra törekedve számos jelmezt vonultatott fel, mint például az átlátszó, műanyag apácaruhát, a latex bikinit és a szikrákat hányó melltartót. Volt itt minden, ami a csövön kifért, s kuriózumnak mondható, hogy egyes jelenetekben szereplő táncosok is elképesztően kreatív és látványos ruhákban mozogták végig a show-t.

A koncert elején egy érdekes vállmegoldással rendelkező, vörös talárban és szokatlan fejfedőben jelent meg az énekesnő. Majd a következő jelenetben egy metrókocsiba zárva láthattuk Gagát, testén csak egy áttetsző műanyag apácaruhát viselt. Melleit egy-egy nagy X-ben leragasztott ragasztószalag takarta csupán.

A nagy volumenű kosztümök után egy éles váltással a szegecses latex bikiniben állt színpadra, majd jött a koncert legkülönlegesebb összeállítása, az angyaljelmez. A ruha különlegessége, hogy mind a fejdíszbe, mind a ruhába egy-egy motort építettek, amelyekkel az egyes szálak mozgásra bírhatóak és ez által az egész ruha dinamikussá válik. Ehhez az öltözethez még egy hatalmas ezüst szárny is tartozott, amellyel a hátán később az énekesnő a magasba emelkedett, maga alatt hagyva az álmélkodó rajongókat.

Az angyaljelmezt egy fényes bőr body követte, melyben Gaga teste csupa vér volt. A történet szerint ebben a ruhában támadják meg Gagát a Central Park szörnyei, s a kemény csatában megsérül főhősnőnk.

Ezt követte a térhatásokkal tarkított türkiz ruha, melyben Lady Gaga a nagysikerű Alejandro című számot énekelte el.

Ezután következett a finálé szikrázó melltartós összeállítása, méltó zárásként teremtve forró hangulatot. Ez erősen emlékeztetett Gaultier által tervezett csúcsmelltartós ruhára, amit Madonna viselt koncertjein. Nem hiába, azt mondják Ő Madonna utódja.


A show végére viszont megfagyott a levegő és Gaga egy kristályra emlékeztető ruhában tündökölt. A káprázatos zenei-, és látvány show ezen túl is tartogatott látnivalót.

Többféle ezüstös és fekete kreációk, rendőrkalapok, óriás napszemüvegek, hatalmas fejdíszek és Gaga sárgára festett haja tette még izgalmasabbá az estét, felejthetetlen élményt nyújtva ezzel az úttörőnek számító, szürreális popoperával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik