Élet-Stílus

Drámai végjáték a Spanyol Kupában – videó

A hosszabbítás utolsó percében kapott tizenegyesgóllal búcsúzott a Racing Santander a másodosztályú Cordobával szemben a Spanyol Király Kupában.

A Racing Santander ledolgozta az első mérkőzésen „összeszedett” kétgólos hátrányát, majd a hosszabbításban is betalált, mégis a másodosztályú Cordoba jutott be a 16 közé.

A Primera División tabelláján jelenleg 14. Santander a 25. percben szerezte meg a vezetést, Bolado három védő gyűrűjében estében lőtt a bal alsó sarokba. A második félidőben Kennedy gólja az egyenlítést jelentette az összesítésben: a török származású svéd játékos baloldali szabadrúgása, ívelése után érintés nélkül került a labda a hálóba.

Santander-Cordoba 3-1

A hosszabbításban aztán az addig jószerivel alárendelt szerepet játszott Cordoba gyors egymásutánban – egy szabadrúgás után – kétszer is megzörgette a kapufát, átellenben viszont Edu Bedia lemásolta Kennedy gólját, ezzel a Santander a továbbjutás küszöbére lépett. Mégis elbotlott. A hosszabbítás utolsó percében ugyanis büntetőből szépített a Cordoba, és így idegenben lőtt góllal kiejtette a papíron esélyesebb Racing Santandert.

A közelben álló bíró szerint Fernandez a karjával blokkolt egy lövést (a vétkes szerint testtel), a megítélt büntetőből pedig Luque a kapu bal oldalába bombázta a labdát.

A Spanyol Király Kupa másik keddi mérkőzésén a Pribera Divisiónban érdekelt Espanyol 1-1-es döntetlent játszott a másodosztályú Valladoliddal, ugyanakkor idegenben aratott győzelmének köszönhetően összességében simán, 3-1-gyel jutott be a legjobb 16 közé.

Spanyol Kupa, a 16 közé jutásért:
Espanyol-Valladolid (II. osztályú) 1-1
Továbbjutott: az Espanyol, 3–1-gyel.

Racing Santander-Cordoba (II. osztályú) 3-1, h.u.
Továbbjutott: a Cordoba, 3-3-mal, idegenben lőtt góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik