Élet-Stílus

Hargreaves ismét megsérült

Az időtlen idők óta sérült angol válogatott középpályás karnyújtásnyira került a visszatéréstől – ám ismét megsérült, s további öt hetet kell kihagynia. Egyre több a hiányzó a Manchester United csapatánál.

Újabb öt hetet kell kihagynia Owen Hargreavesnek, a United labdarúgójának, miután térdsérülést szenvedett a Wolverhampton Wanderers elleni szombati bajnokin. A 29 éves középpályás – aki gyakorlatilag az elmúlt két évben sérült volt – 2008 szeptembere óta először volt kezdő, de mindössze öt percet tölthetett a pályán.

Ugyanakkor Sir Alex Ferguson, az együtetes vezetőedzője megnyugtatta a szurkolókat, hogy nincs komolyabb bajról szó, így a futballistának “csak” december közepéig kell pihennie. Hargreaves térdín-sérülése következtében csak öt percet játszott a Wolves’ ellen.

„A múlt héten az orvosokkal közösen úgy véltük, Owen térde rendbe jött” – árulta el Sir Alex a klub hivatalos honlapján. „Ekkor az edzéseken már kiváló munkát végzett, s minden mutatója megnyugtató volt, ezért döntöttem a szerepeltetése mellett. Talán túl nagy volt a rá nehezedő nyomás, nem tudom, tény, hogy bekövetkezett, aminek nem kellett volna. Szerencsére, hamarosan ismét közel kerülhet a csapathoz.”

Hargreaves 2007-ben hosszas „ostromot” követően 17 millió font ellenében érkezett a Bayern Münchentől Manchesterbe, ám mindössze 27-szer lépett pályára. Nem ő lesz az egyetlen, aki hiányzik majd a manchesteri derbiről: Ferguson szerint a szintén térdét kúrálgató Ryan Giggs sem szerepelhet, de az ágyékát fájlaló Nani szereplése is kérdéses.

„Ryan nem játszhat, Nani talán, de inkább nem” – értékelt a szakvezető. „Jelenleg úgy tűnik, ő sem léphet pályára. Nem a legszerencsésebb ez számunkra.”

A kezdőcsapat több tagja is vírusos megfázással küszködik, így valószínű, hogy Dimitar Berbatov, Patrice Evra, Paul Scholes és Nemanja Vidics sem lesz teljes értékű a City elleni találkozón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik