Élet-Stílus

Elszállt a Valencia

A sokáig listavezető Valencia kipukkadni látszik: a Sevilla otthonában elszenvedett kétgólos vereség a harmadik volt a sorban, ezzel Matáék visszacsúsztak az ötödik pozícióba. Videó.

A Valencia szenvedése Sevillában sem ért véget. A Barcelona elleni idegenbeli 1-2, s a meglepőbb, Mallorca elleni otthoni vereség (1-2) után Unai Emery tanítványai a sevillai Ramón Sánchez Pizjuán stadionban is alulmaradtak – a spanyol kupagyőztes 2-0-s csapást mért a legutóbbi négy bajnokin mindössze egy pontot gyűjtő vendégére.

A találkozót a Sevilla kezdte jobban – Luis Fabiano, Martin Caceres és Romaric is ígéretes helyzetben rontott -, ám a meccs a 24. percben dőlt el. Ekkor Mehmet Topal csúnyán rácsúszott a felszabadítani igyekvő Caceres lábára, s Iturralde González játékvezető kiállította a török középpályást.

A Valencia szervezett futballjával ugyan kihúzta a szünetig, az 55. percben azonban Caceres távoli lövése után a megsérülő César váltó Guaita Negredo elé hárított, s a csereként beálló támadó „köszönte szépen”. Szűk húsz perccel később Kanoute tálalt a jobb oldalon robogó Dabo elé, utóbbi ívelését Alfaro fejelte a kapuba.

Sevilla-Valencia – összefoglaló:


A hajrában Diego Capel növelhette volna a fórt, ám fölé lőtt. A Sevilla pontszámban beérte a Valenciát, amely csak jobb gólkülönbségének köszönhetően tartotta meg ötödik helyét.

Primera División, 10. forduló:
Sevilla-Valencia 2-0 (0-0)
Ramón Sánchez Pizjuán, 30 ezer néző. Vezette: González
Gól: Negredo (54.), Alfaro (76.)
Kiállítva: Topal (24.)
Sevilla: Javi Varas – Dabo, Alexis, Cáceres, Fernando Navarro (Escudé, 85.) – Perotti (Alfaro, 73.), Renato, Romaric (Negredo, 52.), Capel – Kanouté, Luis Fabiano.
Valencia: César (Guaita, 45.) – Miguel, David Navarro, Ricardo Costa, Mathieu (Jordi Alba, 68.) – Joaquín (Pablo Hernández, 81.), Fernandes, Topal, Mata – Soldado, Aduriz.

Az élcsoport:
1. Real Madrid 26 pont (27-5), 2. Barcelona 25 (22-7), 3. Villarreal 23 (21-8), 4. Espanyol 18 (9-13), 5. Valencia 17 (14-11), 6. Sevilla 17 (16-16)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik