Élet-Stílus

Betiltották a szexuálisan erőszakos CK kampányt

A fotósorozat a nemi erőszak elkövetésére buzdítaná a férfiakat?

Megfigyelhettük már, hogy a szexualitás témakörével könnyebben eladhatóak a termékek, legyen szó divatról, filmről, vagy akár kedvenc színészünkről egy magazin címlapján.
De most Ausztria megálljt parancsolt a nyílt szexualitásnak és a nők szexuális tárgyként való bemutatásának. Ennek kiváltó oka Calvin Klein legújabb reklámfotó sorozata, mely túl erőszakosra sikeredett, így az osztrákok erkölcsi hálóján fennakadt az anyag. Tiltólistára került, most pedig vissza kell vonni őket.

Kijelentették, hogy elég a szexista kampányokból, melyek szinte támogatják a nemi erőszakot, és termékként, avagy húsként mutatják be a férfiak számára tálcán kínált nőt. Az Advertising Standards Bureau szerint a kampány a nemi erőszak indirekt szolgálója, hiszen a képeken Lara Stone modell szinte teljesen meztelenül fekszik, miközben két férfi is szexuálisan közeledik hozzá, a harmadik pedig unottan cigarettázik, mintha csak a sorára várna…
Lara Stone mellesleg az a világhírű modell, aki idén már másodszor kever botrányt meztelenkedésével. Nemrég a francia Playboy-t fogta perbe néhány engedélye nélkül leközölt pucér fotója miatt. Stone kisasszony minden követ megmozgatott, hogy letiltsa a nem kívánatos képeket. Most meg ezek a betiltott, CK botrányfotók járják be a világsajtót.
Az ASB szóvivőjének nyilatkozata szerint a kampánynak nem csak a nőkre, de a férfiakra is negatív hatása van. Az erősebbik nemet az erőszakos közeledésen keresztül, kvázi a nemi erőszak elkövetőiként mutatja be. Viszont valljuk be, a Calvin Klein csapatánál tudhatnak valamit, mivel akármennyire is botrányos a téma, manapság a negatív reklám is reklám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik