Élet-Stílus

Viharos széllökések várhatók

Hétfőn eleinte a Dél-Alföldön, majd estefelé a Kisalföldön lehetnek viharos széllökések. A hét első felében borús idő várható, majd többórás napsütés is lehet naponta.

Hétfőn helyenként napos időszakokra is számítani lehet, de nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A déli, délkeleti szelet sokfelé erős, délkeleten, illetve zivatarban helyenként viharos lökések kísérik. A hőmérséklet kora délután többnyire 12, 17, késő este 9, 14 fok között valószínű. Hétfőn a déli szelet eleinte a Dél-Alföldön, az esti óráktól a Kisalföldön is időnként viharos (60-65 km/h) széllökések kísérhetik.

A hét első felében nagyobbrészt erősen felhős idő várható, és többfelé lesz eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat, később csökken a felhőzet, és országszerte többórás napsütés ígérkezik. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének harmadán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a hét elején 6, 11, a végén -1, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 13, 18, majd 9, 15 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik