Élet-Stílus

Minden éllovas veszített – videó

A Manchester United az angol bajnokság 11. fordulójának nyertese, mind az Arsenal, mind a Chelsea vesztett vasárnap. Utóbbi a Liverpoolhoz látogatott, ahol egy félidő alatt dőlt el a mérkőzés.

Igaz, hogy a Chelsea Lampard, Essien és Drogba nélkül állt fel a Liverpool elleni rangadóra, ám arra a legvérmesebb hazai rajongók sem gondoltak, hogy ennyire rosszul kezdik a mérkőzést. A Chelsea lényegében az első félidőben nem vezetett veszélyesebb támadást, így nem is csoda, hogy a félidőben már 2-0-ra vezetett a Pool. A 11. percben Kuyt ugratta ki mesterien Torrest, aki a lemaradó Terry mellett okosan pöccintett a kapuba.

A gólt követően támadásban maradt a Liverpool, és sorra dolgozta ki a helyzeteit. Már úgy tűnt, egygólos előnnyel mennek a csapatok a szünetre, amikor egy középen megszerzett labdát kapott Torres, a tizenhatos sarkánál befelé cselezett, és fantasztikusan szépen tekert a hosszú sarokba.

A második félidő két nagy változást hozott. Egyrészt beállt Drogba, másrészt a Chelsea tulajdonképpen a kapujához szegezte a Liverpoolt. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, gyakran csak Reina bravúrja és/vagy szerencséje mentette meg a hazaiakat. Bár a Liverpool előtt is akadt egy nagy lehetőség, Kuyt lövését Cech lábbal hárította. Vereségével csökkent a Chelsea előnye, míg a Liverpool nagy lépést tett előre.

Minden éllovas veszített – videó 1

Délután az Arsenal a Newcastle csapatát fogadta, és meglepetésre egygólos vereséget szenvedett. Az első félidő hajrájában egy beívelt labdára Fabianski rosszul mozdult ki, és a kifutó kapus fölött Carroll a hálóba fejelt. Bár az Arsenal próbálkozott az egyenlítéssel, a betömörülő Newcastle ellen nem sikerült a gólszerzés. A végére Koscielny a fejét is elvesztette, és már társai előtt mehetett zuhanyozni.

Premier League, 11. forduló:
Liverpool – Chelsea 2-0 (2-0)
Gól: Torres (11., 45.)

Arsenal – Newcastle 0-1 (0-1)
Gól: Carroll (45.)
Kiállítva: Koscielny (90., Arsenal)

West Bromwich – Manchester City 0-2 (0-2)
Gól: Balotelli (20., 26.)
Kiállítva: Mulumbu (82.), ill. Balotelli (63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik