Élet-Stílus

A kötelező váltás veszélyei

Taxisbloggerünk osztja meg élményeit a kötelező váltásával kapcsolatban.

Kötelező váltásnál ugye, vinni kell a bonusz igazolást. Tavaly úgy döntöttem, hogy váltok. Az alkuszom ki is nézett nekem egy kedvező díjat. Két autót vittünk át ugyanazon biztosítóhoz. Sajnos mindkettőn elbuktuk a bónusz 2-es fokozatot. Csak míg, az egyiknél díj nemfizetés miatt, a másiknál, egy káreset miatt ugrott a kedvezmény.

Azonos kategóriájú autók lévén, ugyanolyan díjat állapítottak meg mindkettőre. Fizetni, persze később kellett, a biztosító által küldött csekken. A meglepetés akkor ért, amikor nem egy időben ugyan, de két különböző összegű csekket kaptam. Hamar jött egy nyolcezer körüli, majd pár hét múlva egy 45000-es. Először azt gondoltam, hogy az első valami töredék összeg, a második pedig, két autóra szóló teljes díj.
A meglepetés akkor ért, amikor világossá vált számomra, hogy nem. Az, a másik autó negyedéves díja. Az ügyintéző felvilágosított, hogy a biztosító fenntartja magának a jogot, hogy a kártörténet leellenőrzése után, változtasson a díjon. Folytatásban a konklúzió.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik