Élet-Stílus

Ismét kikapott az Újpest

Az Újpest zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el a labdarúgó Monicomp Ligában: hétgólos meccsen kapott ki Kecskeméten. A Honvéd és a Győri ETO megosztozott a pontokon.

Az Újpest a Pápa és a Paks után a Kecskeméttel szemben is alulmaradt, ráadásul ezen a három találkozón összesen tíz gólt kapott. A 13. foruló nyitányán a kecskemétiek teljesen megérdemelten győzték le a fővárosi lila-fehéreket, akik későn ébredtek, miközben a hazaiaknak a négy góljuk mellett több veszélyes helyzetük is volt. Litsingi például a szezon lehetőségét puskázta el: 6 méterről az üres kapu fölé emelt…

Társai már jobban céloztak: a korábban Újpesten is megfordult Foxi szerzett vezetést a 9. percben azzal, hogy Mohl beadása után a léc alá lőtt. Böőr szerencsés ívelésével ugyan egyenlített az Újpest (a középre adott labda érintés nélkül került a hosszú sarokba), ám a szünet után Alempijevics ismét a KTE-t jutatta előnyhöz, majd a nem sokkal korábban csereként beállt, a napokban betegeskedő Tököli is betalált. Foxi beadása után lefejelte a labdát a földre, amely onnan a bal felső sarokba vágódott.

Csukics 82. percben elért találatával végképp eldőlt a három pont sorsa, a vendégek azonban tetemes hátrányban is küzdöttek és két góllal izgalmassá tették a hajrát. Rajczi tizenegyesből kozmetikázott az eredményen, majd a csereként beállt Barczi – a szintén padról beszálló – Simon átadását követően közelről beállította a 4-3-as végeredményt.

Döntetlen Kispesten

Nem bírt egymással a Honvéd és a Győr. A hazaiak – akik az előző fordulóban idegenben győzték le a listavezető Videotont – Hajdú tizenegyesből szerzett góljával szerezték meg a vezetést a szünet után, majd Bojtor könnyen megduplázhatta volna az előnyt, de lövése a kapufán csattant, majd az ismétlését követően az egyik védő a gólvonalon mentett. A kihagyott ziccerre góllal válaszolt az ETO: egy szöglet után az a Völgyi bólintott a Honvéd kapujába, aki korábban a büntetőt „összehozta” a másik oldalon. A folytatásban már nem változott az eredmény, maradt az 1-1.


Monicomp Liga, 13. forduló:
KTE-Ereco – Újpest FC 4-3 (1-1)
Gól: Foxi (8.), Alempijevics (47.), Tököli (67.), Csukics (80.), ill. Böőr (38.), Rajczi (86., 11-esből), Barczi (87.)
Kecskemét: Rybansky – Némedi, Gyagya, Balogh, Mohl – Alempijevics (Patvaros, 83.), Szavics, Csukics – Bori (Tököli, 65.), Litsingi – Foxi (Csordás, 82.)
Újpest FC: Balajcza – Szokol (Kiss, 56.), Vermes, Takács, Pollák – Simek (Simon, 70.), Egerszegi, Mitrovics, Böőr – Rajczi, Tisza (Barczi, 71.)

Budapest Honvéd-Győri ETO FC 1-1 (0-0)
Gól: Hajdú (48., 11-esből), ill. Völgyi (67.)
Honvéd: Kemenes – Takács Á., Debreceni, Botis, Hajdú – Abass, Horváth A. (Akassou, 73.), Moreira, Danilo – Bojtor (Sadjo, 79.), Rouani (Rufino, 77.)
Győr: Radoszlavljevics – Fehér Z., Sztanisics, Eugene (Marinelli, 61.), Völgyi – Copa, Kiss M. (Ji-Paraná, a szünetben), Pilibaitis, Koltai (Alekszidze, 66.) – Ceolin, Bouguerra

Szombat:
Kaposvári Rákóczi-Videoton FC, 15:00
Paksi FC-BFC Siófok, 16:00
Lombard Pápa-Vasas, 16:00
Szombathelyi Haladás-MTK Budapest, 16:00
ZTE FC-Ferencváros, 17:30

Vasárnap:
DVSC-TEVA – Szolnoki MÁV FC, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik