Élet-Stílus

Homeopátiás gyógyszert vonnak ki a forgalomból

A készítmény a fogzás kellemetlen tüneteinek csillapítására készült, de mint kiderült mérgezést okozhat a gyerekeknél.

A gyerekeknél fogzásra általában 6 hónapos kortól kerül sor és két éves korukig kiszámíthatatlan időközönként okoz panaszokat. Ez adott esetben nagyon kellemetlen, akár fájdalommal is járhat, ami nemcsak a gyereknek, de környezetének is gondot okoz. A Hyland Teething névre keresztelt tablettát azért készítette egy amerikai cég, hogy ezzel megszűnjön a panasz. A tablettát a baba nyelvére kell helyezni, ami gyorsan felolvadva megszűnteti a panaszt.

Az Egyesült Államok törvényei szerint a homeopátiás szereket, a természetgyógyászati készítményekhez hasonlóan nem kell vizsgálatra benyújtani: ettől függetlenül a szerrel kapcsolatban több bejelentés is érkezett, hogy a tablettával kezelt gyerekek nadragulya mérgezés tüneteit mutatják. Az FDA azonnal nyomozást indított, melyből kiderült, hogy a készítmény nem ritkán mérgező adagban tartalmazta a toxint.

A hivatal a szabályok értelmében azonnal ellenőrizte a gyógyszergyártó üzemet is, közleménye szerint azt a “feladatra alkalmatlan színvonalúnak” találta. A belladonna mérgezés tünetei az egész amerikai médiában ismertették, mindenkit figyelmeztettek arra, hogy ha vásárolt a készítményből, azt azonnal meg kell semmisíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik