Élet-Stílus

Guardiola összeveszett a rivális edzőjével

Az oldalvonal mentén, majd később a sajtótájékoztatón is összekülönbözött egymással Josep Guardiola és Stale Solbakken, a Barcelona, illetve az FC Köbenhavn vezetőedzője a két csapat kedd esti BL-mérkőzése (1-1) után.

Az incidens előzménye, hogy a két együttes október 20-i meccsén a katalán sztárcsapat kapusa, José Manuel Pinto füttyszóval megzavarta az ellenfél gólhelyzetben kitörő játékosát, Cesar Santint, és emiatt két összecsapásra szóló eltiltással sújtották.

Guardiola szóvá tette, hogy a dánok norvég vezetőedzője manipulálja a sajtót azzal, hogy azt mondja, a meglévőnél sokkal súlyosabb büntetést adott volna a hálóőrnek.

Az FC Köbenhavn csapatát irányító Solbakken ugyanakkor elmondta: szeretné megvédeni Santint, mivel Pinto „beintésénél” sokak szerint naiv volt, és sokan „hülyének” tartják emiatt. A tréner korábban ötmeccses eltiltást sem tartott volna kizártnak, de hozzátette, ez egy rossz norvég humor volt, amit Guardiola nem értett meg….

Hozzátette: valójában Guardiolát az egyik legnagyszerűbb edzőnek tartja, de most úgy gondolja, nem cselekedett helyesen.

A két szakvezető egyébként az oldalvonal mentén nagyon ingerülten beszélt egymással, és a kabátjuk is összeért, amikor az egyik barcelonai labdarúgó, a nyáron világbajnoki címet szerzett Sergio Busquets kicsit eltolta Solbakkent Guardiolától (a képünkön).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik