Élet-Stílus

Cáfolják Nagy László állításait

A prémiumok és egyéb juttatások terén a Magyar Kézilabda Szövetség a hazánkban tekintélyesnek számító 640 millió forintos büdzsével sem tud versenyre kelni tehetősebb országok jobb módú szövetségeivel.

Mindez abban a szerdai közleményben olvasható, amellyel az MKSZ reagálni kívánt a válogatottbeli szereplést másfél éve nem vállaló Nagy László keddi nyílt levelére.

A szövetség honlapján olvasható dokumentumban az MKSZ az átlövő egyik fő kifogására válaszul így fogalmazott: “Napidíj nincs – zsebpénz van – a válogatott játékosok viszont állami forrásból folyamatosan igen tisztességes, rendszeres havi ellátásban részesülnek, annak ellenére, hogy az év 12 hónapjából legfeljebb két hónapig állnak a válogatott rendelkezésére.”

Nagy László, a Barcelona világklasszis átlövője levele szerint azért nem játszik továbbra sem a magyar kézilabda-válogatottban, mert nem változtak meg azok a feltételek, amelyeket csapatkapitányként jelzett a szövetségnek.

A 29 esztendős játékos csapatkapitányként többek között a napidíj mértékét (10 euró/nap, amely nem fedezi a játékosok költségeit) és a biztosítás feltételeit kifogásolta, s leszögezte: amióta tavaly év végén egyeztetett Sinka László MKSZ-elnökkel, semmi sem változott.
Cáfolják Nagy László állításait 1

“A Magyar Kézilabda Szövetség – áll a közleményben – tisztában van a játékosok biztosításának jelentőségével. Ennek érdekében – talán csak a labdarúgást ide nem számítva – a sportágak közül 2001-ben elsőként kötött szerződést a válogatott játékosok biztosítására a Groupama Biztosítóval. Ez a többször meghosszabbított és jelenleg is érvényben lévő együttműködés egyre kedvezőbb feltételeket garantál, és tisztes kártérítés kifizetését teszi lehetővé a sérülést szenvedett játékos számára.”

A nemzeti együttesben eddig 138 alkalommal szerepelt Nagy Lászlónak “a mindenkori szövetségi kapitány a legutóbbi válogatottságát követően is rendre küldött meghívót a részére az aktuális válogatott mérkőzésekre, ám a játékos hol sérülésre, hol fáradtságra, hol különböző egyéb, jellemzően a médiában közölt indokokra hivatkozva nem élt a magyar férfi kézilabda-válogatottban való szereplés lehetőségével. Ez utóbbi indokokat ismétli meg és összegzi több mint 16 hónap elteltével megírt levelében.”

Az MKSZ szerint “szigorúan a tényekre szorítkozva belátható, merész kijelentés „szerény körülményeket” említeni a magyar válogatottakkal kapcsolatban, különösen azt, hogy ezek az elmúlt tíz évben „gyakorlatilag nem javultak”.
“A juttatások mellett a mérkőzésekre, edzésekre, utazáshoz és szabadidős tevékenységekhez komplett sportfelszerelésben, a válogatottnál eltöltött időszakra teljes ellátásban, továbbá költségtérítésben részesülő és kiemelkedő teljesítményük ellentételezéseként klubjaikban is messze az átlag feletti színvonalon élő játékosokhoz nem méltó a válogatottban való szereplést pusztán anyagi kérdéssé silányítani” – olvasható a dokumentumban, amelynek zárórészében a szövetség így fogalmazott:

“Nagy László is tagja lehetett volna ennek, a Mocsai Lajos mesteredző személyében a világ egyik legjobb, legtekintélyesebb szakembere által irányított, csupa nagybetűs CSAPATNAK. Kár, hogy a szövetségi kapitány által októberben személyesen neki küldött meghívót még csak válaszra sem méltatta. Végezetül köszönetet mondunk Lacinak a magyar nemzeti válogatottban nyújtott eredményes szerepléséért, becsüljük azért, mert utánpótlás és felnőtt válogatott szinten is kiváló teljesítményt nyújtott.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik