Élet-Stílus

BL: drámai befejezés Milánóban

A Real Madrid a 94. percben mentett pontot Milánóban, de a döntetlennel ugyanúgy továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, mint a szerdai meccsét simán megnyerő és még hibátlan Chelsea és Bayern München.

A Real Madrid, a Bayern München, a Chelsea és az Arsenal is szezonbeli negyedik, továbbjutást jelentő győzelméért pályára a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. A nevezettek közül a tavalyi döntős Bayern és a Chelsea simán nyert, ezzel nem csak hibátlan mérlegét őrizte meg, hanem ezen felül a helyét is bebiztosította a tavaszi folytatásban, az egyenes kiesés szakaszban, ahogy a Milánóban ikszelő Real is.

A bajor együttes 4-0-ra nyert Kolozsváron. A gólok többségét, jelesül hármat a müncheni „odavágón” is eredményes Gomez vállalta magára, aki előbb a kapusról kipattant labdát lőtte a felső léc segítségével a hálóba, majd Schweinsteiger okosan lefejelt labdáját passzolta ugyanoda néhány lépésről, végül a leshatárról kilépve 11 méterről helyezett a jobb alsó sarokba. A pontot az i-re a csereként beállt Müller tette fel, aki kihasználta, hogy a CFR Cluj nem csak az ellenfél, de a saját kapuja előtt is határozatlan volt: a támadó Altintop emelése után sodorta be a labdát a hálóba.

Egyébként nem Gomez volt az egyetlen, aki mesterhármast ért el, ugyanezzel elbüszkélkedhet Gignac is, akinek a csapata, a Marseille kiütéses, 7-0-ás győzelmet aratott Zsolnán. A francia bajnok ezzel együtt is csak a második helyen áll csoportjában, az első Chelsea kétszer annyi pontot szerzett nála, 12-öt, ezzel a Bayernhez hasonlóan már nyolcaddöntős. Az angol éllovas a szünet után indult be a Szpartak Moszkva ellen.


Chelsea-Szpartak Moszkva 4-1

A két együttes két héttel ezelőtti mérkőzésén is eredményes Anelka kezdte a gólgyártást, idei ötödik BL-találatával a 49. percben jutatta a vezetéshez a Chelsea-t, amelyben ismét ott volt a pályán az eltiltását letöltő Drogba, aki a saját maga által kiharcolt büntető értékesítése után szabadrúgásból gólpasszt adott a kapuba bólintó Ivanovicsnak. A szerb védő a 92. percben duplázott, jóllehet, előtte Bazsenov is betalált a másik oldalon. A hajrában egyébként az Ancellotti-csapat már a Liverpool elleni hétvégi rangadóra tartalékolt, ebből következően Anelka és Drogba sem játszotta végig a szerdai meccset, mind a két csatár a 76. percben kapott pihenőt.

Ami a Chelsea-nek bejött, az nem sikerült a másik londoni csapatnak, az Arsenalnak, amely donyecki veresége miatt még nem vallhatja magát nyolcaddöntősnek. Jóllehet, az angol csapat a 10. percben megszerezte a vezetést, egy hazai szögletet követő ellenakcióból, de a Sahtarnak még a szünet előtt sikerült fordítania. Előbb a fiatal Eastmond fejelt a saját kapujába, majd Srna beadására az az Eduardo érkezett középen, és lőtt a kapuba, aki éppen az Arsenaltól igazolt Donyeckbe, továbbá a két csapat londoni mérkőzésén is eredményes volt. Az a gólja a szépítést (1-5), mostani viszont a győzelmet jelentette a Sahtarnak, amely pontszámban utolérte az éllovas Arsenalt.

AC Milan-Real Madrid 2-2

A forduló rangadóján a Real Madrid ugyan a 45. percben előnybe került a két héttel korábban 2-0-ra legyőzött AC Milannal szemben, de a végén a döntetlennek is örülhetett, és az egy pont is elég volt a továbbjutáshoz, a csoport másik meccsén ugyanis az eddig nulla pontos AJ Auxerre legyőzte az Ajaxot. Di María kiugratása után Higuaín lőtt 7 méterről a balra mozduló Abbiati mellett a jobb alsó sarokba, és ezzel a vezetést és a Real 700. gólját is megszerezte a legrangosabb európai kupasorozatban. A csereként beállt Inzaghi góljaival ugyanakkor a szünet után fordított a házigazda Milan.

A 37 éves csatár igazolta, hogy jó az öreg a háznál: előbb Casillas paskolása után fejelt közelről a kapuba, majd lesről indulva 10 méterről váltotta gólra Gattuso indítását. A madridiak a 94. percben, két csereember összjátéka nyomán egyenlítettek, Benzama labdáját Pedro León mintegy 7 méterről a kapus lábai között továbbította a hálóba.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:


E csoport:


CFR Cluj (román)-Bayern München (német) 0-4 (0-2)

Kolozsvár, Dr. Radulescu Stadion, v.: Gumienny (belga)

Gól: Gomez (12., 24., 71.), Müller (90.)

Sárga lap: Rafael (18.), Traoré (76.), ill. Ottl (15.), Schweinsteiger (25.), Demichelis (61.)

CFR Cluj: Stancioiu – Rada, Piccolo, Cadu (Tony, 78.), Panin – Culio, Rafael (Hora, 46.), Dica (Edimar, 46.), Tomas Costa – De Zerbi, Traoré

Bayern München: Butt – Lahm, Van Buyten, Demichelis, Pranjic – Timoscsuk, Ottl – Hamit Altintop, Schweinsteiger (T. Müller, 75.), Kroos – Gomez



FC Basel (svájci)-AS Roma (olasz) 2-3 (0-2)

Bázel, St. Jakob-Park, v.: Kuipers (holland)

Gól: Frei (69.), Shaquiri (83.), illetve Menez (16.), Totti (25., 11-esből), Greco (76.)

Kiállítva: Stocker (91., FC Basel)



A csoport állása:

1. Bayern München* 12 pont
2. AS Roma 6
3. FC Basel 3 (7-8)
4. CFR Cluj 3 (5-10)



F csoport:


MSK Zilina (szlovák)-Olympique Marseille (francia) 0-7 (0-4)

Zsolna, MSK Stadion, v.: Johannesson (svéd)

Gól: Gignac (12., 21., 54.), Heinze (24.), Rémy (36.), Lucho Gonzalez (52., 63.)



Chelsea (angol)-Szpartak Moszkva (orosz) 4-1 (0-0)

London, Stamford Bridge, v.: Cüneyt Cakir (török)

Gól: Anelka (49.), Drogba (62., 11-esből), Ivanovics (66., 92.), ill. Bazsenov (86.)


A csoport állása:

1. Chelsea* 12 pont
2. Olympique Marseille 6 (8-3)
3. Szpartak Moszkva 6 (5-6)
4. MSK Zilina 0



G csoport:


AC Milan (olasz)-Real Madrid (spanyol) 2-2 (0-1)

Milánó, Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), v.: Webb (angol)

Gól: Inzaghi (68., 78.), ill. Higuaín (45.), Pedro Leon (94.)

Sárga lap: K-P. Boateng (28.), Abate (56.), Ibrahimovic (58.), Gattuso (70.), ill. Sergio Ramos (80.), Carvalho (91.)

Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta – K-P. Boateng, Pirlo, Gattuso (Seedorf, 85.) – Ronaldinho (Inzaghi, 60.) – Pato (Ambrosini, 73.), Ibrahimovic

Real: Casillas – Sergio Ramos, Pepe (Pedro León, 81.), Carvalho, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Di María, Özil (Raúl Albiol, 95.), Cristiano Ronaldo – Higuaín (Benzema, 74.)



AJ Auxerre (francia)-Ajax Amsterdam (holland) 2-1 (1-0)

Auxerre, Stade Abbé-Deschamps, v.: Clattenburg (angol)

Gól: Sammaritano (9.), Langli (84.), illetve Alderweireld (79.)


A csoport állása:

1. Real Madrid* 10 pont
2. AC Milan 5
3. Ajax Amsterdam 4
4. AJ Auxerre 3



H csoport:


Partizan Beograd (szerb)-Braga (portugál) 0-1 (0-1)

Belgrád, FK Partizan, v.: Hansson (svéd)

Gól: Moises (35.)



Sahtar Donyeck (ukrán)-Arsenal (angol) 2-1 (2-1)

Donyeck, Donbasz-Arena, v.: Busacca (svájci)
Gól: Eastmond (29., öngól), Eduardo (45.), illetve Walcott (10.)


A csoport állása:

1. Arsenal 9 pont (15-4)
2. Sahtar Donyeck 9 (7-6)
3. Braga 6
4. Partizan Beograd 0

*Továbbjutottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik