Élet-Stílus

Bale bolonddá tette a világ legjobb védőjét

A Milánóban mesterhármast elérő Garath Bale, a Tottenham játékosa az Inter elleni visszavágón gólt ugyan nem szerzett, ámbátor így is nagy része van a csapata 3-1-es győzelmében, és a meccs emberének is megválasztották.

Ha valaki korábban nem hallott volna az Inter elleni „párosmeccsen” megtanulhatta a 21 éves walesi tehetség, Garath Bale nevét, akit sokan az új Ryan Giggsnek tartanak.

A Cardiffban született, a Southamptonban is megfordult labdarúgó a címvédő otthonában mesterhármast ért el (fájdalom, ez csak a tisztes vereséghez volt elég), majd Lononban is remekelt, kedden két gólpasszal járult hozzá a Tottenham sikeréhez.

A harmadik gólnál gyorsvonat módjára robogott el a bal oldalon (legfeljebb csak Usain Bolt érte volna utol…), és az átadása is olyan volt, amelyre mindenki csettintett – Roman Pavljucsenko mondjuk azzal volt elfoglalva, hogy közelről a kapuba továbbítson…

Harry Redknapp menedzser viszont nem fukarkodott a dicsérő szavakkal: „Egyszerűen fantasztikus. A fiú simán elfutott a világ egyik legjobb jobb védője mellett, amit az elmúlt két meccsen csinált Maiconnal, az hihetetlen” – szólt a sok nagy sztárt látott edző.

Frank Lampard nagybátyja, Redknapp mellett Rafael van der Vaart is a 27-szeres, a BL-ben négy gólnál járó walesi válogatottat ajnározta a lefújás után. „Az ellenfelek már félnek tőle, nem véletlenül. Maicon, a világ egyik legjobb védője, de Bale valósággal megszégyenítette” – nyilatkozta a világbajnoki ezüstérmes holland futballista, a Tottenham első góljának szerzője, akit sérülés miatt a szünetben le kellett cserélni.

Tottanham-Inter 3-1

Bale kiváló teljesítménye több klub érdeklődését is felkeltette, nyílt titok, Manchester United is szívesen látná soraiban, éppen Giggs utódjaként, de a szélsőnek 2014-ig érvényes szerződése van a Spursszel, s minden egyes csellel, megindulásával milliókkal emelkedik az ára. A Transfermarkt.de internetes szaklap szerint most 20 millió eurót ér.

„Azt játszom, amit tudok, és megpróbálom élvezni futballt. A csapatnak jól megy, és ez megkönnyíti az én dolgomat is, hiszen így könnyebben érvényesülhetek” – magyarázta a londoni este hőse, Bale, akit három éve 7,5 millió fontért vett meg a Tottenham.

Nos, megérte a pénzét…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik