Élet-Stílus

Öt évet kapott az oroszlányi súlyemelő

Öt év fegyházbüntetésre ítéltek kábítószer-terjesztésért egy oroszlányi súlyemelőt, aki a vád szerint 139 üveg ketamint vásárolt, majd annak egy részét értékesítette.

A Győri Ítélőtábla helybenhagyta a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét – közölte az ítélőtábla szóvivője kedden az MTI-vel.

Ferenczy Tamás elmondta: ifj. Likerecz Jánosnak állandó anyagi gondjai voltak, ezeket ketamin megszerzésével és értékesítésével próbálta rendezni. Egy győri sporttársától két részletben 139 üveg ketamint vásárolt és abból két embernek adott el. A második, 106 üvegnyi adag beszerzése után, 2006 decemberében az oroszlányi rendőrök közúti ellenőrzésen megállították az autójukat, és a csomagtartóban megtalálták a kábítószernek minősülő gyógyszert.

A nyomozás során a hatóság látókörébe került a győri Fiam Balázs, a szer eladója. Őt másodrendű vádlottként a bíróság öt és fél év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A másodfokú eljárás során sem derült fény arra, hogy honnan jutott hozzá a jelentős mennyiségű, kábítószernek minősülő szerhez.

A vizeletvizsgálatok szerint sem a kábítószer beszerzője, sem a terjesztő nem fogyasztott az anyagból. A rendőrség ifj. Likerecz két vevőjének bukkant a nyomára, egyiküknél marihuánát is találtak, őt két és fél év, a másik fogyasztót tíz hónap börtönbüntetésre ítélték, melynek végrehajtását két évre felfüggesztették.

A ketamint az állatgyógyászatban nyugtatóként, altatóként alkalmazzák más szerekkel kombinálva. Magyarországon kábítószernek minősül, felhasználását jegyzőkönyvezni kell. Több európai országban viszont legálisan használható és kapható, az interneten is foglalkoznak a kereskedelmével.

A ketamin ma már jelen van diszkókban, partikon, mulatókban. Többnyire a nemi vágy serkentésére, fokozására használják. Függőséget okoz, sok ketaminhasználó számolt be halál közeli élményekről, magány és elkülönültség érzéséről, különböző látomásokról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik