Élet-Stílus

A Bilbao nem sokat vacakolt – videó

Az Athletic Bilbao 12 perc alatt eldöntötte a pontok sorsát a Getafe ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának zárómérkőzésén.

Az Athletic Bilbao már a hatodik percben megszerezte a vezetést a vendég Getafe ellen, majd nem sokkal később egy újabb góllal tulajdonképpen el is döntötte a találkozó sorát.

Előbb Iraiola volt eredményes, miután egy meglehetően sutára sikerült felszabadítás után 22 méterről kapásból a bal alsó sarokba küldte a labdát. A védőkhöz hasonlóan a kapust sem fogják megdicsérni a Getafénál, amiért későn vetődött. A 12. percben Mikel San José tizenegyesből alakította 2-0-ra az állást: higgadtan helyezett a jobb alsó sarokba.

A folytatásban is az Athletic Bilbao dominált, a második félidőben aztán a vendégcsapat is eljutott helyzetekig, ugyanakkor gólt ezen az estén csak a baszkok szereztek: a kegyelemdöfést Gabilondo adta meg azzal, hogy 16 méterről a hosszú alsó sarokba lőtt.

Athletic Bilbao-Getafe 3-0

A Primera División másik vasárnap esti mérkőzésén Agüero alig egy méterről lőtt gólt (az argentin csatár a kapusról kipattant labdát pofozta be a hálóba), és ezzel Atlético Madrid vezetett a vendég Almería ellen, igaz, nem sokáig: Piatti az első félidő legvégén 18 méterről egy nagyszerűen eltalált lövéssel állítottba be az 1-1-es végeredményt.

Döntetlen Szicíliában

A Serie A 9. fordulójának zárómeccsén nem született gól, így a Catania immár öt meccse nyeretlen, ráadásul ezeken mindössze két gólt szerezett. Soros ellenfelével, a Fiorentinával a 2. forduló óta először esett meg, hogy nem talált be a kapuba, pedig a doppingolás miatt kapott eltiltásából visszatért Mutu is ott volt a venégcsapatban.

Primera División, 9. forduló:
Athletic Bilbao-Getafe 3-0 (2-0)
Gól: Iraiola (6.), San José (12., 11-esből), Gabilondo (83.)

Atlético Madrid-Almería 1-1 (1-1)
Gól: Agüero (33.), illetve Piatti (45.)

Az állás:
1. Real Madrid 23 pont
2. Barcelona 22
3. Villarreal 20

6. Atlético Madrid 14
8. Athletic Bilbao 13 (17-14)
9. Getafe 13 (14-13)
16. Almería 8

Serie A, 9. forduló:
Catania-Fiorentina 0-0

Az állás:
1. Lazio 22 pont
2. Inter 18
3. AC Milan 17

14. Catania 10
15. Fiorentina 90

Ajánlott videó

Olvasói sztorik