Élet-Stílus

Száguld a Real, tapad a Barca

Úgy a listavezető Real, mint az őt szorosan üldöző Barcelona is magabiztos győzelemmel abszolválta a spanyol élvonal 9. fordulóját.

Alicantéban sokáig vesztésre állt a Real, de végül sikerült bedarálnia a fáradó ellenfelet. Trezeguet révén korán vezetést szerzett a Hercules, de hiába, a fergeteges iramot diktáló vendégek szünet után háromszorosan is megbosszulták a francia találatát. A listavezető abszolút vezére ezúttal is Cristiano Ronaldo volt: két gólja mellett egy asszisztot is jegyzett, hiszen az ő lövése utáni kipattanóból született Di María gólja. Nem mehetünk el szó nélkül az 1-1-es állásnál harcba dobott Benzema teljesítménye mellett sem, hiszen a héten Mourinhóval összeakaszkodó támadó csapattársa mindkét góljánál előkészítőként jeleskedett.

Barcelonában is duplának, mégpedig kettőnek tapsolhatott a publikum. Az egyiket Messi, a másikat pedig Villa jegyezte, de a katalánok azonban nem álltak meg ennyinél, Dani Alves góljával egy ötössel küldték haza a rendszerint több gondot okozó Sevillát. A vendégek számára borzalmasan alakult a találkozó: már a negyedik percben hátrányba kerültek, majd a szünet előtt meg is fogyatkoztak, miután Konko gyors egymásutánban begyűjtött két sárgát. Innen pedig nem volt visszaút, a Barca magabiztosan hozta a kötelezőt.

Primera división, 9. forduló

Hercules-Real Madrid 1–3 (1-0)
Gól: Trezeguet (3.), illetve Di María (52.), Cristiano Ronaldo (82., 86.)

Barcelona-Sevilla 5-0 (2-0)
Gól: Messi (4., 64.), Villa (24., 91.), Dani Alves (52.)
Kiállítva: Konko (45., Sevilla)

Valencia–Zaragoza 1–1 (1-1)
Gól: Lanzaro (43., öngól), illetve Lanzaro (3.)
Kiállítva: Ander (67., Zaragoza)

Az élmezőny állása: 1. Real Madrid 9 mérkőzés/23 pont, 2. Barcelona 9/22, 3. Villarreal 8/19, 4. Valencia 9/17, 5. Espanyol 8/15, 6. Sevilla 9/14

Ajánlott videó

Olvasói sztorik